A kapusokon nem múlik
Több rangos felkészülési tornán vesz részt a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdások napi két edzéssel készülnek a bajnoki rajtra, a kapusokkal pedig külön tréner foglalkozik. Az együttes a hétvégén Balmazújvárosba utazik.

 Külön kapusedző foglalkozik a hálóőrökkel a Nyíregyházi KC-nál. A férfi kézilabdások a következő szezonra készülnek, ahol szeretnének dobogón végezni. Ebben kulcsszerepük lehet a kapusoknak.

- Megtiszteltetésnek tartom, hogy felkértek erre a munkára. Három nagyon jó kapussal dolgozhatok együtt, akik fogékonyak a módszereimre, és minden feladatot végrehajtanak. A mai modern kézilabdában nagyon nagy hangsúly van a védekezésen, a kapusok pedig ebben kulcs szereppel bírnak - mondta Grandjean Gábor kapusedző.

A tavalyi kapusok közül csak Nagy Levente maradt, Goran Andjelic és Oláh Zoltán viszont most érkezett a csapathoz. Utóbbi nem titkoltan azért, mert szeretne a Nyíregyházával feljutni a legmagasabb osztályba.

- Tudom, hogy valamelyik dobogós hely megszerzése a cél, én azért abban bízom, hogy ez a legmagasabb foka lesz. Alkalmasnak tartom erre a keretet, és remélem az eredmények is jól alakulnak. Most ugyan még a felkészülés közepénél tartunk, de optimista vagyok - mondta Oláh Zoltán, az NYKC egyik új kapusa.

A mezőnyjátékosoknak Bécsi János tartott edzést. Az átlövő idén is segíti a szakmai munkát is, de ha kell pályára is lép. A hétvégén azonban ő biztosan nem játszhat a balmazújvárosi felkészülési tornán, ahol NB-I-es együttesek ellen játszhat a csapat, Bécsi János pedig az utánpótlás együttessel utazik Eperjesre egy nemzetközi eseményre. A felnőtteknél az eddigi eredmények biztatóak, legutóbb csak két góllal kapott ki az NYKC a román bajnokság tavalyi negyedik helyezettjétől.

Dankó László