A Kaposvár jutott a négy közé
Fotó: Balogh Tamás

A negyedik meccs következett a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében a Fatum Nyíregyháza és a Kaposvár között. A somogyiak 2-1-re vezettek a kaposvári találkozó előtt. 

Jól kezdtek a mieink, és 6-2-re vezettek az első játszma elején! Bár a folytatásban szépített a hazai gárda, Ivana Radonjic három ütésével öt pont lett a különbség. Nikola Radosová is remekül támadott, a szett felénél 12-7 volt az állás a Fatum javára. A folytatásban felváltva estek a pontok, a kaposváriak főleg center poszton voltak hatékonyak, és egy pontra zárkóztak. Radosová kritikus helyzetben kétszer is betalált, de erre Lemmens válaszolt. Ralitsa Vasileva villant, nem adta ki kezéből a vezetést a Nyíregyháza, ám 19-19-nél Matic egyenlített. Marija Cicic kétszer is remekül blokkolt, majd Bodovics Hanna is pontokat szerzett, ám Boshnakova 23-23-nál így is egyenlített. Radosová szettlabdához juttatta a mieinket, de a hazaiak kazah légiósa ezt hárította. Sőt, játszmalabdája volt a Diamantnak, de Radonjic egyenlített. Drámai csata folyt a pályán, és végül 32 perc alatt 31-29-re nyerte a szettet a somogyi csapat. (1-0)

Az elsőhöz hasonlóan a második felvonás elején is a Fatum állt jobban, Pintér Andrea sánca után 8-5-re vezettek a mieink. A szett felénél hat pontra hízott az előny, Radosová már 13 pontnál tartott ekkor. Négy pontot szerzett zsinórban a somogyi gárda, és kettőre zárkózott. Egy 5-0-s rohammal úgy tűnt, eldöntötte a Nyíregyháza a játszmát, de 23-16-ról 23-22 lett. A végén viszont Vasileva és Radosová beütötte a labdát, és nyerte a játékrészt a Fatum. (1-1)

A harmadik szett elején a Kaposvár kezdett jobban, és 9-5-re vezetett. Ez döntő volt, mert tartotta is 4-5 pontos előnyét a hazai csapat. 17-15-nél kettőre zárkózott a Fatum Nyíregyháza, de a hajrá a Diamantnak sikerült, Boshnakovát nem sikerült tartani, így nyerték a szettet. (2-1)

A negyedik felvonás elején tartott a házigazda lendülete, Matic ütéseivel 6-2-re vezettek. Nem használt az időkérés sem, tovább nőtt a távolság. Sok volt a hiba a mieinknél, tíz pont lett a hátrány a szett felére. A Kaposvár végül megnyerte a találkozót, és ezzel a párharcot is 3-1-re, és ők jutottak a legjobb négy közé.  

1.MCM Diamant Kaposvár – Fatum Nyíregyháza 3-1 (29, -23, 18, 8)

Nyíregyháza: Cicic 4, Pintér 6, Vasileva 14, Radosová 18, Bodovics 6, Radonjic 12
Csere: Tóth F., Tóth D.(liberók), Vajda, Milanova, Lászlop
vezetőedző: Szasa Nedeljkovics