A jövő énekesei a Kossuth téren

Hagyományos karácsonyi zenéktől, napjaink slágereitől és musical betétdaloktól volt hangos Nyíregyháza belvárosa kedd délután. A hideg idő ellenére is összegyűlt a város apraja-nagyja és mindannyian izgatottan vártuk, hogy a hangolások után végre énekszótól legyen hangos a Kossuth tér.

 

SZÍNES ZENEI REPERTOÁR

 

Napjaink kedvelt énekese, a világhírű Justin Bieber nyitotta az estét – Nyeste Zsófia, Nyeste Sára és Szőllősi Vivien előadásában. A lányok a Fagyöngy című gyönyörű karácsonyi dallal igazi meghitt hangulatot varázsoltak a színpadra, amit Tiszlavicz Mátyás az Ismerős arcok Nélküled és a Piramis Ajándék című számával még tovább fokozott. A tehetséges diákok felkészülését Fekete Katalin támogatta – aki igazán büszke lehet a fiatalokra, lenyűgözték a közönséget.

 

MUSICALTŐL A SLÁGERLISTÁKIG

 

A műsor az Abigél című musical Karácsony esti dalával folytatódott, melyet Kulcsár Hanna adott elő, majd Demjén Ferenc helyett Győri Attila énekelte a Legyen ünnep című számot. A napjaink zenei sikerlistáit meghódító Adele Hello dala is felcsendült Márföldi Életkétől valamint a karácsonyi időszakban kihagyhatatlan Cohen Leonard slágert, a Hallelujat Botos Eszter előadásában hallgathattuk meg. „Hóban ébred majd az ünnep, minden percben nevet ránk. Tud-e bármi szebbet adni, mint a békés nagyvilág?” – énekelte végezetül Márföldi Életke Csondor Kata szerzeményét és valóban békésen hallgatta mindenki a meseszép dalt. A legkisebbek is elcsendesedtek, csak annyi hallatszott suttogásukból: „Ez annyira szép!”. Felkészítőjük Potornainé Telenkó Tünde volt – részben neki köszönhetik a fiatalok a hatalmas vastapsot, de legfőképpen maguknak!

 

NYÍREGYHÁZA BÜSZKESÉGEI

 

Az énekes-palánták közül többen szerepeltek már az idén tavasszal elsőként megrendezett LIKE tehetségkutatón, így a Nyíregyházi Televízióból már ismerheti őket a város. A gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezettel hallgatták az adventi forgatag házikói között felcsendülő ünnepi dalokat – és nem egy, arra tekerő biciklista állt meg a színpadnál, s gyönyörködött a fiatalok énekében.

Farkas Fanni

(Fotó: Szarka Lajos)