A Jósa András Múzeum online programja a Beporzók napján, március 6-án
Beporzók napja március 6-án (Fotó: internet)

A beporzást végző rovarok fontosságára irányítja a figyelmet számos civil szervezet és múzeum március 6-án, köztük a Jósa András Múzeum is. Az online program reggel 9 órától várja az érdeklődőket.

A beporzók ügyét támogató mozgalom egy „többszólamú” összefogás eredménye, mely 2018-ban kelt életre.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület valamint az ELTE Természettudományi Kara tudománykommunikáció a természettudományban mesterfokú képzésének egy oktatója és egy hallgatója kezdeményezésére indult el a beporzók ügyét támogató mozgalom.

Az iparosodott mezőgazdaság, nagyüzemi termelés, globális felmelegedés valamint a klímaváltozás vezetett odáig, hogy napjainkra a beporzók létszáma drámaian lecsökkent. Kiemelten fontosnak tarjuk a környezeti nevelés szerepét az óvodáskortól egészen a szenior korosztályig.

A Beporzók napján a beporzást végző rovarok fontosságára irányítja a fókuszt számos civil szervezet és múzeum, köztük a Jósa András Múzeum is. Hazánkban ezen a napon elsősorban a rovarok kapják a főszerepet. A világon azonban sok madár, denevér végzi ezt a fontos feladatot, így rájuk is gondolnunk kell ezen a napon.

Mentsük meg őket, mert ők is megmentenek bennünket!

 

(Forrás: Jósa András Múzeum)