A Jóga Nemzetközi Napja az Egyetemen

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a nyári napforduló időszakát a Jóga Nemzetközi Napjának nyilvánította, elismerve ezzel, hogy a jóga az emberiség egyetemes hagyományának része, ami hozzájárul az egészség és a boldogság megvalósulásához.

E napokon ingyenesen lehetőséget kell adni az embereknek arra, hogy a jógagyakorlatokkal saját maguk is megtapasztalják a bennük létrejött kiegyensúlyozottságot és békét. Ennek alkalmából június 22-én szombaton 16.00 órától "Om Ashram, a jóga és a spiritualitás otthona" címmel nyilvános lesz a Nyíregyházi Egyetem B épület 404-es tantermében. 

Ezt követően 17.00 órától a Nyíregyházi Egyetem parkjában jógagyakorlást fog vezetni Dr. Szabó Sándor jógaoktató a Környezettudományi Intézet professzora. A közös gyakorlás betekintést nyújt a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer fokozatosan egymásra épülő test- és légzőgyakorlataiba és a nagyközönség számára is mindenképpen kivitelezhető lesz. A díjmentes programra szeretettel várják a jóga iránt érdeklődőket. A szervezők azt kérik, hogy a vendégek jógamatracot, plédet hozzanak magukkal.