A jó időeredmény és a futamgyőzelem sem ért döntőt - Hatházi Dóra már a VB-re készül

Már a VB-re készül Hatházi Dóra. A nyíregyházi úszó legutóbb az Európa-bajnokságon szerepelt, és bár 100 pillangón hetedik lett, valamint váltóban három számban is döntőbe jutott, mégis csalódott. 200 pillangón ugyanis az európai ranglista második helyezettjeként állt rajthoz, és bár nyerte selejtező futamát egyéni csúcshoz közeli idővel, a következő futamban két magyar versenyző is előtte végzett, és a szabályok szerint egy nemzetből csak két úszó juthat tovább, így nem lehetett ott a fináléban.

- Dóri magabiztosan nyerte futamát, de az időeredményét a következő futamban induló két magyar lány már tudta. Így egymás húzva olyan időt úsztak, hogy végül ők jutottak a fináléba, négy tizeddel maradtunk le a döntőről. Ez egyben azt is jelenti, hogy a világbajnokságon is ők indulhatnak majd ebben a számban. Nagyon csalódottak voltunk, hiszen szerettünk volna érmet szerezni 200 pillangón - mondta Gyula Sándor edző. 

A tréner ma hivatalosan bejelentette, hogy augusztusban irányítja utoljára Hatházi Dórát, utána befejezi az edzői munkát. 

- A 200 pillangó után nagyon szomorú voltam, hogy nem lehettem ott a döntőben. Azzal az idővel melyet a selejtezőben délelőtt úsztam, érmet szerezhettem volna a fináléban. Az vígasztalt, hogy a másik két magyar lány idősebb, én viszont jövőre újra indulhatok még ebben a korosztályban - mondta Hatházi Dóra. 

Augusztusban a világbajnokság következik a Nyíregyházi Sportcentrum úszója számára, a VB-t Budapesten rendezik.