A járványhelyzetben mindenki ott segít, ahol tud! Folytatódnak az önkéntes felajánlások
A járványhelyzetben mindenki ott segít, ahol tud!

Tovább folytatódnak az önkéntes felajánlások a járványhelyzetben. Az összefogásban mindenki ott segít, ahol tud. Vannak, akik maszkokat varrnak, míg mások egészségügyi dolgozóknak gyűjtenek, a nyíregyházi Szabó Gergő – aki egyébként Nyíregyháza Sóstó-gondnoka – pedig időseknek vásárol be.

Gyűjtött már adományt nehéz helyzetbe került családoknak, mentett meg sérült, sokkos állapotban lévő kutyát az út mentén, segített látássérült fiatalembernek a mindennapi teendők ellátásában, de most is kezét nyújtja, amikor a koronavírus-járvány miatt az idősek arra kényszerülnek, hogy otthon maradjanak. Felajánlotta, hogy bárkinek bevásárol és házhoz szállítja az élelmiszereket.

Ha kell, minden nap

Soha nem állt tőlem távol az önkénteskedés, jó érzéssel tölt el, hogy amikor felkarolok/felkarolunk egy-egy ügyet, mindig akadnak, akik csatlakoznak hozzám. Rengeteg új embert ismertem meg, tapasztalatokat szereztem, és a különféle helyzetek segítettek abban, hogy megértsem: nem minden fekete és fehér. Mikor bevezették a kijárási korlátozást, nem volt kérdés számomra, hogy most is a rászorulók mellé kell állni. Felajánlottam, hogy bárkinek bevásárolok. Jelenleg 3-5 emberhez járok rendszeresen, van, hogy gyógyszert veszek nekik, vagy éppen a boltban olajat, gyümölcsöt, kenyeret. Mindannyian már nyugdíjasok, így akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha minél kevesebb időt töltenek közösségben. Féltem, hogy miként viszonyulnak majd hozzám, hiszen mégiscsak idegen vagyok számukra, de jó érzéssel tölt el, hogy azonnal bizalmukba fogadtak. Persze, ebben segít a városrész önkormányzati képviselője is, ő jelzi nekem, hogy hol lehet rám szükség.

Kapcsolódó galéria

Önkéntes segítség a járvány idején