A hupogás királyai Nyíregyházán

  –Az Ocho Macho Kőszeg-Szombathely illetékkel körülbelül tíz éve létezik és járjuk az országot, a fesztiválokat és külföldi koncerthelyszíneket – meséli Kirchknopf Gergő a zenekar frontembere. Eddig három nagylemezt jelentettek meg, amiből kettő arany- valamint platinalemez lett. Az idei évben pedig a Nagy-Szín-Pad! győztesei lettek, ennek kapcsán játszottak a Volt, A Sziget és a Strand Fesztivál nagyszínpadán, a Szigeten, mint kiemelkedő fesztiválon pedig Robbie Williams előtt léphettek fel.

 

„Mint amikor a gyerekek macimelegítőben lemennek a játszótérre”

 

 – Mivel nyolctagú zenekarról beszélünk, elég széles hangszerpark áll a rendelkezésünkre, ebből kifolyólag a kezdetekkor eldöntöttük, hogy nem határoljuk be magunkat semmiféle zenei irányzatnak, hanem hagyjuk magunkat a stílusok között kirándultatni és kihasználni ezeket a hangszereket. Igazából a közel álló irányzatok a reaggie, a ska és a punk, de mi ezt „hupogós” zenének neveztük el – fogalmaz Gergő a zenekar stílusát illetően.
 – Ennek az életérzése az lenne, mint amikor a gyerekek lemennek a játszótérre macimelegítőben, és jól összekoszolják magukat, abszolút felszabadítva minden energiájukat, jól érzik magukat. Ezen filozófia nyomán próbáltuk a zenei stílusunkat összeállítani, igényes muzsikával próbáljuk az emberekkel elfeledtetni a sárga csekkes időszakjaikat és a célunk, hogy antidepresszáns legyen minden koncertünk – teszi még hozzá.

 

Másfél óra öröm

 

 – Akik még nem látták a zenekart, szívesen és szeretettel várjuk, hogy ők is a barátaink lehessenek. Akik már ismernek minket, őket csak bíztatni tudjuk, hogy jöjjenek ki, és ígérjük, hogy jó hangosak leszünk és szünet nélküli másfél óra örömöt próbálunk szerezni mindenkinek – üzente a közönségnek Gergő.

Sipos Tamás

(Fotó: ochomacho.hu)