A Hooligans is fellép az idei Városnapi programsorozaton – A részletekért kattintson!
Nyíregyháza Önkormányzata Városnapi programsorozattal várja a nyíregyháziakat a város újratelepítésének 266. évfordulóján.

Pénteken emléklapokat adnak át a Települési Értéktárba újonnan felvett értékek gondnokainak, majd megkoszorúzzák a Városalapítók szobrát. Szombaton rendezik meg a Szelektív Szombatot a Kossuth téren, az egész napos színpadi programok során fellép a Unique zenekar, és élő koncertet ad a Hooligans együttes.

Már pénteken megkezdődik a Városnapi programsorozat Nyíregyházán. A két nap eseményeiről a városházán tájékoztatták a sajtó képviselőit. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, Nyíregyháza város 1753-as újratelepítésének immár 266. évfordulójáról emlékezünk meg. Már hagyomány, hogy átadják az emléklapokat a Települési Értéktárba újonnan felvett értékek gondnokainak és kihirdetik a nyíregyházi nemzeti értékekhez kapcsolódó rajzpályázat eredményeit.

Délután ünnepi megemlékezés lesz és megkoszorúzzák a Városalapítók szobrát.

Alma, Unique és Hooligans

Szombaton a Kossuth téren folytatódik a Városnapi programsorozat. Dr. Ulrich Attila alpolgármester hangsúlyozta, a kicsiktől kezdve az idősebb korosztályig mindenki megtalálja majd a kikapcsolódás lehetőségét. Délelőtt többek között az Alma együttes szórakoztatja a gyerekeket, délután pedig fellép a Unique zenekar, és élő koncertet ad a Hooligans együttes.  

Újra Szelektív Szombat

A Városnap kísérőprogramja lesz az immár 11. alkalommal megrendezett Szelektív Szombat. Petró Árpád az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a célt is megfogalmazta, folyamatosan szeretnék a lakossággal megtanítani a helyes szelektív hulladékgyűjtést.

Már vannak eredmények, egyre többen gyűjtik külön a különböző hulladékot. Játékos feladatokkal várják a családokat, és értékes ajándékokat kapnak a jól teljesítők.

Torta, csillagtúra és kerékpárverseny

A hagyományoknak megfelelően a Sipkay Barna Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói idén is megsütik a Város tortáját, amelyből 2500 szeletet kínálnak majd az érdeklődőknek. Takács Zoltán szakmai igazgatóhelyettes bemutatta a szabolcsi tejfölös diótortát. Ezzel a süteménnyel szerették volna a tejfölt, mint a magyar étkezési kultúra fontos alapanyagát tortába is bevinni, a diót pedig sokan szeretik.  

Az idei Városnap különlegessége lesz, hogy Nyíregyházát is érinti majd a 11. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, melyen 30 évesnél idősebb autók érkeznek a belvárosba, de szombaton déltől este hatig rendezik meg a Nyíregyházi Nagydíj Háztömbkörüli Kerékpárversenyt is.  

Kapcsolódó galéria

Városnap 2019 beharangozó