A hölgyeket ünnepelték Nyíregyházán

Nőnap alkalmából köszöntötte a városvezetés a polgármesteri hivatal, illetve önkormányzat intézményeinek és vállalatainak hölgymunkatársait a Váci Mihály Kulturális Központban. Az időpont 1913-ban került március 8-ra, a New York-i textilmunkásnők 1857-es sztrájkjának az emlékére. Magyarországon 1914-ben ünnepelték meg először a nőnapot.

Szurofcsák Mihályné úgy véli, azért is jó, hogy évről évre megünneplik a nőnapot, mert szerinte a férfiak ilyenkor egy kicsit jobban figyelnek a nőkre. Mint mondja, a virág egy picit megcsillogtatja a hétköznapi életüket.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy életünkben gyakran a kevésbé jó dolgok kerülnek előtérbe, az igazán fontosak pedig a háttérben maradnak. Talán méltánytalanul ezek közé tartozik a nőnap is. Ezért is fontos, hogy férfitársaival egyetemben ezen a napon elmondja, mennyire fontos, hogy a nők, a hölgymunkatársai jelen vannak az életünkben, a mindennapjainkban. A polgármester örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat elnyerte a családbarát munkahely címet, illetve olyan programokat tudnak szervezni, amely a családokat, a gyermekes anyukákat segíti. Emellett üdvözölte a kormány azon kezdeményezéseit is, amelyek a nők munkáját, életét és mindennapjait segítik.

– Azt kívánom Önöknek, hogy – mint nők, akik nemcsak a munkahelyükön, a családban, a közéletben, a magánéletben is komoly szerepet vállalnak és feladatokat visznek – mind a munkában, mind a magánéletben boldogság, öröm, egészség kísérje útjukat – fejezte ki jókívánságait hölgymunkatársainak dr. Kovács Ferenc.

A nőnapi köszöntésre ezúttal egy jelképes virágcsokorral, egy ünnepi előadással készült a városvezetés, amelyet a 4 For Dance tagjai nyújtottak át táncos műsorukkal.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)