A Holdviola Nyíregyházán járt

– Miért tartjátok fontosnak, hogy az általatok képviselt stílus eljusson a közönséghez?

Farkas Péter: – Nagyon fontos a magyarság identitástudatának, hogy népdalokkal foglalkozzunk és énekeljük őket. Az iskolában kötelező a népdaloktatás, azonban ahogy felnövünk, egyre kevésbé ér el minket. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is közvetítsük, hogy a népdaloknak igenis helye van a zenei palettán és énekelni kell őket.

– Jártatok már korábban Nyíregyházán? Mi a benyomásotok az itteni közönségről?

Farkas Péter: – Nyíregyháza rengeteget fejlődött az utóbbi tizenöt évben, ezt folyamatosan tapasztaljuk. Többször is jártunk már itt, és mindig fantasztikus élményekkel térünk haza. A Kossuth tér egy új helyszín volt számunkra, itt még nem voltunk, de a nyíregyházi közönség ma is csodás volt.

– Mit jelképez számotokra a gyermeknap?

Török Tilla: – Számomra a gyereknap mindennapos, és nagyon örülök, hogy egy külön napot szentelnek ennek az évben. Szerintem addig marad meg az ember igazán fiatalosnak, lendületesnek és élettel telinek, ameddig át tudja érezni, hogy milyen gyermeknek lenni, illetve látni azt a csodát, amit a gyerekek is látnak.

[REKLAM]

– Miért csatlakoztatok az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozathoz?

Gál Lajos: – Én, mint szülő, úgy látom, hogy az, hogy a gyermek-szülő kötelék és kapcsolat egyik napról a másikra megszűnik, borzasztó. Ez az esemény pont ennek ad hangot, és úgy gondolom, hogy ezt a legtöbben, akár szülők vagyunk, akár nem, át tudjuk érezni. Így amikor a szervezők felkértek, hogy legyünk részesei az Ezer Lámpás Éjszakája eseménynek, nem volt kérdés, hogy mi lesz a válaszunk. A Holdviola zenekar számára nagyon fontosak a gyerekek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy számos dalunk nekik és róluk szól, valamint az ő közreműködésükkel jött létre. Ilyen például a Bánat utca című dalunk, melyet a Fazekas kórussal vettünk fel, és említhetem a saját kislányomat is, aki három lemezen is közreműködik.

– Mit várhatnak tőletek a rajongók a nyári szezonban?

Farkas Péter: – Rengeteg koncertet! Járjuk az országot Szombathelytől Nyíregyházáig, vagy akár még keletebbre is találkozhatnak velünk. Erdélyben is lesz számos megjelenésünk, így érdemes követni a Facebook oldalunkat, melyen minden információ és közelgő fellépés megtalálható.

Farkas Fanni

(Fotó: internet)