A hétvégén rajtol az NB-II - Készül a tavaszra a Nyíregyháza Spartacus

A hétvégén folytatódik a szezon a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus vasárnap a Tiszakécskét fogadja. A csapathoz több új játékos érkezett a téli szünetben. 

A hétvégén érkezett vissza az edzőtáborból a Nyíregyháza Spartacus, a héten pedig Örökösföldön már edzést vezényelt a szakmai stáb. A többiekkel dolgozhatott végre Csilus Ádám és Nemes Milán is. Előbbi hosszú kihagyás után csatlakozhatott a társakhoz, de még külön edzett Darabos Balázzsal a bemelegítés után, utóbbinak pedig még Dorogon ment ki a válla decemberben, így nem utazhatott a többiekkel Törökországba, csakúgy mint a beteg Debreceni Zalán. A tervezett munkát sikerült elvégezni az edzőtábor során. 

- Amiért mentünk, hogy minél több taktikai dolgot gyakorolhassunk, azt elvégeztük, az időjárás és a pályák állapota is megengedte mindezt. Az edzőmérkőzéseken első osztályú csapatok mellett egy olyan orosz gárdával találkoztunk mely a feljutásért harcol. Láttuk azt, hogy  hová kell még fejlődnünk. Sajnos Debreceni Zalán épp az indulás előtt betegedett meg, így ő nem tudott velünk jönni, ez nagy hátrány, hiszen kint komoly terhelést kaptak a labdarúgók, viszont több saját nevelésű fiatal velünk tarthatott, akik bizonyíthattak. Azt is láthatták a meccseken, hogy gyorsaságban, erőnlétben és agresszivitásban hol tartanak nemzetközi szinten a gárdák. Szokol Zsolt az egyik edzésen fájdalmat érzett a lábában, ma megy orvosi vizsgálatra, utána dől el, mennyire komoly a probléma. Ezen a poszton egyébként is kevesen voltunk, így oda még szeretnénk egy játékost igazolni. Bíztunk abban, hogy hazatérve tudunk majd füvön edzeni, de fagyott a talaj, így jelenleg a műfű maradt. Remélem a hét második felében megengedi az időjárás, hogy füvön dolgozhassunk - mondta Feczkó Tamás vezetőedző.  

Az edzőtáborból hiányzott az Afrika Kupán résztvevő Hamed Yasin is, aki három meccsen is pályára léphetett a szudáni válogatottban, kétszer kezdőként. Az egyik legnagyobb élmény számára az volt, hogy Mohamed Salah ellen is futballozhatott. A keretben több változás is történt, Gengeliczki Gergő visszatért a klubhoz. Ő 2014-ben bajnok lett a Szparival az NB-II-ben.  Szintén új játékos a védő Debreceni Zalán, a kapus Nagy Sándor, a támadó Kovács Ádám, és a fiatal, az MTK-ból visszatérő Ignéczi Martin. A bajnoki rajt előtt a szokásos szurkolói ankét a koronavírus gyorsan terjedő omikron variánsa miatt ezúttal elmarad. A Szpari a 9. helyről várhatja a bajnoki folytatást, ősszel 27 pontot szerzett a Nyíregyháza. A Spartacus január 30-án lép először pályára a tavaszi idényben, a Tiszakécske elleni meccs 13 órakor kezdődik.