A hétvégén rajtol a bajnokság - A Szabolcsi Sólymok jégkorongosai idegenben kezdenek

Új vezetőedzővel kezdte a felkészülést a Szabolcsi Sólymok jégkorong együttese. Csiki Csaba Szegedről érkezett, és úgy látja, nyíregyházán is vannak olyan tehetségek, akik akár a magyar élvonalig is juthatnak. 

Egyelőre még szárazedzés a Városi Jégpályán. A Szabolcsi Sólymok fiatal jégkorongozói javában készülnek a következő idényre. Ezúttal azonban már új vezetőedző irányításával. Kercsó Árpád helyét Csiki Csaba vette át, aki Kercsó Árpád tanítványa, 14 évig volt a játékosa . A tréner Szegedről érkezett, ott a felnőtt gárda mellett az utánpótlásért is felelt. 

- Örömmel mondtam igent a megkeresésre, volt még 2-3 ajánlatom máshonnan, amikor kiderült, hogy távozok Szegedről. Szeretném folytatni azt a munkát, amit Kercsó Árpád elkezdett a csapattal – mondta Csiki Csaba vezetőedző. 

Az első benyomások alapján a nyíregyházi fiatalok ügyesek, szorgalmasak. A tréner szerint több olyan gyerek is van, aki kitartó munkával az élvonalig juthat. Az U12-es korosztály számára nagy változást jelent majd, hogy nagypályás bajnokságban szerepelnek. Rövidesen hazai környezetben is jégen edzhetnek a játékosok. 

- Nagyon sok mindentől, elsősorban az időjárástól függ, hogy mikortól edzhetünk jégen, az üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy amikortól lehet, biztosítsa számunkra a felületet. Izgalmas lesz számunkra a szezon, reméljük egy-egy bajnokin megtöltjük majd a nézőteret - mondta Vincze László, a klub alelnöke. 

A fiúk mellett több lány is játszik a Sólymoknál, és olyanok is jelentkezhetnek, akik nem tudnak még korcsolyázni. A szakvezetés szerint a fő feladat a gyerekeknél még a technika csiszolása, a taktikai elemek gyakorlása csak később következik. A Sólymok  U12-es csapata a hétvégén már elkezdi az idényt. A gyerekek Budapestre utaznak, és a White Sharks ellen indul számukra a szezon.