A hétvégén is marad a szokásosnál hűvösebb idő – Borongós napok jönnek!
Fotó: Illusztráció

A hétvégén is marad az ilyenkor megszokottnál hűvösebb idő, többfelé csak 20 fok körül alakulnak a maximumok. Emellett várható zápor, zivatar is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken délelőtt elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg egy-egy zivatar. Délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is. A szél élénk, zivatar környékén átmenetileg erős lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10–16 fok között alakul, Nyugat-Magyarországon lesz enyhébb a reggel, de az északi völgyekben, a Nyírségben és az Alföld homokhátságain ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20–26 fok között várható.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 11–16, a maximumhőmérséklet 19–25 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúl nagy részén többórás napsütés várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik.

A leghidegebb órákban 12–17 fok lesz. Napközben 20–25 fokig melegszik a levegő– olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: hirado.hu