A héten már edzőmeccseket is játszik a Szpari

Készül a tavaszi bajnoki folytatásra a Nyíregyháza Spartacus. A csapat végig hazai környezetben tréningezik, a héten pedig két edzőmeccset is játszik, előbb a Kazincbarcika, majd a Kassa ellen. 

Erősítés a Brekk Fitnessben. Kell is a jó kondíció a labdarúgók számára, tavasszal ugyanis kemény mérkőzések várnak a Nyíregyháza Spartacusra. Délelőtt két csoportban dolgoztak a futballisták a konditeremben, délután pedig labdás edzés szerepelt a programban. A játékosok jó állapotban tértek vissza, és a tervezett munkát sikerült elvégezni. Rövid a felkészülési időszak, január végén már bajnoki vár a csapatra. 

- Régen sokkal hosszabb volt egy-egy felkészülési időszak, több volt a szünet a bajnokságban, de változott az időjárás is, és a pályák állapota is, így január végétől már folytatódik a szezon. Kevesebb így az edzőmeccs is, ezeken a találkozókon kell begyakorolni a taktikai elemeket - mondta  Baki Ákos játékos. 

A héten két edzőmeccs töri meg a felkészülés monotonitását. Szerdán Kazincbarcikán lép pályára a csapat, szombaton pedig Örökösföldön fogadja a Szpari a Kassát. Ezeken a meccseken már a taktikai elemeket is lehet gyakorolni. 

- Már a hét elején előtérbe kerül a taktika, de közben folyamatosan nagy hangsúlyt kap az erőnlét is. Előbb a Kazincbarcikával, majd a Kassával játszunk. Utóbbi a szlovák másodosztályban szerepel, komoly tradíciókkal rendelkező együttes, dinamikus futballt játszanak – tette hozzá Visinka Ede vezetőedző. 

Kisebb betegségek hátráltatják a munkát, de szerencsére sérülés miatt senki nem hiányzott az edzésekről. A héten bentlakásos rendszerben, de Nyíregyházán dolgozik a Spartacus kerete. Egyelőre két új játékos érkezett, de folynak tárgyalások még labdarúgókkal, így változhat a csapat összetétele.