A hét közepétől melegszik az idő

      Hétfőn és kedden több órára kisüt a nap, elszórtan alakul ki eső, zápor, esetleg zivatar. Hétfőn a leghidegebb órákban az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet, talaj menti fagy több helyen várható, másutt 2–8 fok valószínű. Kedden a szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon többfelé lehet gyenge talaj menti fagy, másutt 0–8 fok lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn és kedden 14–18 fok között alakul.
     Szerdán a sok napsütés mellett az ország északkeleti felében szórványosan, másutt csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A minimumhőmérséklet 2–10 fok között alakul, a fagyzugokban gyenge talaj menti fagy is lehet. A maximumhőmérséklet 16–20 fok között valószínű.
     Csütörtökön is több órára kisüt a nap. Főként a Dunántúlon alakul ki elszórtan zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 6–11 fok lehet, nappal 17–22 fokig melegszik a levegő.
     Pénteken és szombaton is több órára kisüt a nap, de elszórtan záporra, zivatarra is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken 8–13, szombaton 9–14 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 19–23, szombaton 19–24 fok között alakulnak.
     Vasárnap napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet 9–14, a maximumhőmérséklet 19–24 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

/MTI/

(Fotó: internet)