A helyesíró táncos, Islai Kitti

– A Megyei Helyesírási Versenyen kiemelkedő eredménnyel zártál. Milyen volt a verseny hangulata, a feladatok, hogy érezted magad?

– A megyei versenyt egy iskolai forduló előzte meg, innen ketten jutottunk tovább. A második fordulón nehéznek éreztem a feladatokat és erre tetőzött az izgalom is, így egyáltalán nem számítottam erre az eredményre. A j és ly közötti különbségtevő feladat elég becsapósra sikerült, a tollbamondás viszont szuper volt. Nagyon jólesett, amikor megtudtam, hogy első helyen végeztem, úgy éreztem, a rengeteg gyakorlás meghozta az eredményét. Még hátravan az Országos Helyesírási Verseny, amelyre ezzel az első hellyel bekerültem – várom és izgulok is egyszerre. (nevet)

 

ELSŐ A MEGYÉBEN

 

– Hogyan készülsz egy ilyen típusú versenyre, milyen feladatokat ajánlanál másoknak gyakorlásként?

– Felkészítőmmel, Listvánné Huszti Judittal sokat gyakoroltunk és Polgárné Fekete Orsolya tanárnőre is minden kérdésben számíthattam. Feladatlapokat töltöttem ki és órán is írtunk tollbamondást, amiben osztálytársaim is részt vettek, bár szerintem nem túl nagy lelkesedéssel tették. (nevet) Szabadidőmben szívesen olvasok, úgy érzem, ez is nagy mértékben fejleszti a helyesírásomat. Azoknak, akik hasonló megmérettetésre készülnek, ugyanezeket ajánlom: gyakorlás, tollbamondás, olvasás. Már az interneten is számos segédanyag található, érdemes ezeket is böngészni.

[REKLAM]

– Mióta veszel részt tanulmányi versenyeken?

– Alsós korom óta veszek részt hasonló versenyeken, de nem csak magyar nyelvből. Nagyon szívesen tanulom az idegen nyelveket is, és mindig is könnyűnek éreztem őket. Azt hiszem, szerencsés vagyok ebből a szempontból, jó a nyelvérzékem.

 

SZERELME A TÁNC

 

– A helyesírás mellett nagyon fontos számodra a tánc, mióta tart ez a szerelem?

– Négyéves korom óta táncolok a RE-flex Moderntánc Stúdióban, rengeteg emléket köszönhetek neki, különösen, hogy a legjobb barátnőim szintén ebbe a tánciskolába járnak. Nagyon fontosak számomra, ez pedig egy plusz összekötő kapocs közöttünk. (mosolyog)

– Több táncos versenyen is jártál már, melyik volt a legemlékezetesebb számodra?

– A legemlékezetesebb, amikor tavaly nyáron Balatonfüreden az első helyezettnek járó díjat hoztuk el az MLTSZ Európa-bajnokságról. Egy ilyen verseny mindig nagy élmény és tapasztalatszerzésnek is kiváló lehetőség. És mivel több napra mentünk, így volt időnk bőven szórakozásra, kikapcsolódásra is – ami egy olyan szuper és összetartó csapattal, mint a miénk, igazi ajándék!

Farkas Fanni