A határidő: december 20.

December 20-a az egyik legfontosabb határidő azoknak a vállalkozásoknak, akiknek az adóévre már befizetett adóelőlegek összegét ki kell egészíteni az adóévi várható fizetendő adó összegére. Ezzel egyidejűleg bevallást is kell tenni a vállalkozásoknak. Ezt akkor is be kell nyújtani, ha az adóelőleg kiegészítés összege nulla forint. 2014-ben közel 1200 adózótól várnak az Adóosztályon bevallást, amelyben lesz fizetési kötelezettség és nullás tartalmú bevallás is.
Dr. Polgári András, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Adóosztályának vezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, úgy vélik, 750-800 millió forintos bevétel érkezik a város költségvetésébe ezzel a fizetési kötelezettséggel. Az osztályvezető hozzátette, ez stabilizálja a város évek óta jól működő költségvetését.

A város idei adóbevétele az Adóosztály számításai alapján ebben az évben is megközelítőleg 200-300 millió forinttal több lesz, mint a tervezett. A helyi adó törvény és az adózás rendjéről szóló jogszabályok értelmében 20 százalékos késedelmi bírság vár azokra, akik elmulasztják mind a bevallási, mind pedig a fizetési kötelezettségüket. A tapasztalatok azt mutatják, Nyíregyházán jó az adózási kedv, 88-90 százalékos az önkéntes bevallási teljesítés.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóosztálya felhívja a vállalkozók figyelmét, akik társasági adóban adóelőleg kiegészítésre, feltöltésre kötelezettek, a helyi iparűzési adóban is feltöltési kötelezettséggel bírnak. Az adóelőleg kiegészítésről szóló bevallás letölthető a Polgármesteri Hivatal honlapjáról, a varoshaza.nyiregyhaza.hu oldalról. A dokumentumok benyújtása történhet postai kézbesítéssel, vagy személyesen is a Polgármesteri Hivatal Ügyfélcentrumában a 30-as, illetve a 31-es ablakoknál.

M.E.