A gólokkal nem fognak takarékoskodni - a hétvégén indul a Karácsony Kupa

 Izgalmas meccsek, jó játékosok, nagy küzdelem és pénzdíj jellemezte az eddigi Tiszántúli Takarék Karácsony Kupa teremlabdarúgó tornákat. Hasonló várható most is, a hetedik tornára ugyanis 32 csapat nevezett. Már pénteken elkezdődnek a mérkőzések, és vasárnap estig meg sem áll a labda a Zrínyi Tiszavasvári úti sportcsarnokában.

- Azt hiszem a kispályás labdarúgás krémje itt lesz, három megyéből jönnek együttesek, de a városi bajnokságból is nevezett 23 csapat. Pénteken délután indulnak a csoportmeccsek, majd vasárnap 19 órától tartjuk az eredményhirdetést - mondta Dajka László főszervező.

A torna névadója maga is indít csapatot, azaz nem csak támogatja a sportot, hanem űzi is. Fontos számukra a társadalmi szerepvállalás, ezért is támogatják évek óta a rendezvényt.

- Még a tavalyi torna végén eldöntöttük, hogy támogatjuk a rendezvényt, immár hetedik alkalommal. Elégedettek voltunk az eddigi szervezéssel, izgalmas mérkőzéseket láthattunk, és saját csapatot is indítunk. Jó lenne egy jó eredményt elérni, de dobogós reményeink azért nincsenek - mondta Kola János a Tiszántúli Takarék igazgatója.

A csapatokat nyolc négyes csoportba sorsolják, és a körmérkőzések után jön a kieséses szakasz. A korábbi tornagyőztesek közül négy gárda most is indul, így nagy csata várható. A Tiszántúli Takarék Kupa pénzdíjas, az első négy helyezett között kétszázezer forintot osztanak szét, de jutalmazzák a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt is.

Dankó László