A fővárosban sem hibázott a Szpari
A REAC sem tudta megállítani a Nyíregyházát.

A szerdai kezdőcsapathoz képest több poszton is változtatott a szakmai stáb. Csorba Szabolcs és Farkas Márk is kezdett a REAC ellen.

REAC–Nyíregyháza Spartacus 0–2 (0–1)

Budapest, 100 néző

Jv.: Jakab Géza (Fehér, Schweighardt)

REAC: Ordasi - Balázs, Szlezák, Kollár, Kasza, Lászka, Németh (Pálmai 69. p), Illés (Pfister 75. p), Kiss, Csiszár, Lucz

Vezetőedző: Dinka Balázs

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Jagodics, Törtei (Rakovic 46. p), Farkas - Rubus, Zofcák, Ramos - Csorba, Pölöskey (Kapacina 46. p), Rezes (Vámos 67. p)

Vezetőedző: Mátyus János

A Szparit ezúttal is elkísérték a szurkolók, és több a nyíregyházi mint a hazai drukker a meccsen. A hazaiak kezdték a találkozót, ám az első lehetőség a Szpari előtt adódott. Rezes harcolt ki szabadrúgást a kaputól 20 méterre. Zofcák lőtt, de labdája egy méterrel elkerülte a kaput. Az első tíz percben a REAC birtokolta többet a labdát, de helyzetet nem tudott kialakítani. A Szparinál ismét Zofcák veszélyeztetett, egy hosszú indítás után a kapust is kicselezte, de egy védő az utolsó pillanatban szerelte. A 14. percben Pölöskey lépett ki, elgurította a labdát Ordasi mellett, de a gólvonalról tisztáztak a hazaiak. A 20. percben Kollár végezhetett el szabadrúgást, lövését könnyedén fogta Ovszijenko. Egy-egy sárga lap villant mindkét oldalon, a Szparinál Törtei reklamálásért, a hazaiaknál Balázs Ramos buktatásáért kapott lapot. A Spartacus játszott fölényben, és Farkas indítása után Rezes elől mentettek szögletre a védők. A sarokrúgás veszélyesen csavarodott, de a hazaiak kicsúsztatták a labdát. Nagy REAC helyzet maradt ki, Csiszár egy jobbról érkező labda után luftot rúgott, a 36. percben viszont megszerezte a vezetést a Szpari! Pölöskey szépen tartotta meg a felpasszolt labdát, majd Ramoshoz továbbított. A középpályás egy szép csellel becsapta védőjét, majd a beadása után Rezes László 10 méterről a kapuba csúsztatott, 0–1. A támadónak ez volt a hetedik gólja a bajnokságban, szerdán a kupameccsen is eredményes volt a Vasas ellen. A gól után is a Nyíregyháza játszott fölényben, de újabb találat nem esett, így a szünetben a Spartacus vezetett.

A folytatásra kettőt is cserélt Mátyus János, Savo Rakovic és Kapacina Kevin állt be. A második félidő első tíz percében mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A hazaiaknál Kiss kapott sárgát, mert nem engedte elvégezni a bedobást, majd egy kontra végén Ovszijenko védett nagyot. A 61. percben Rezes lépett ki, szépen csavart a hosszú sarok felé, de nagyot védett a kapus. Egy perccel később viszont már nőtt a különbség, Csorba Szabolcsot szerelték szabálytalanul a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Rezes László értékesítette, 0–2! A gól után újabb Szpari helyzetek. Előbb Rezes lőtt távolról mellé, majd Csorba próbálkozását hárította Ordasi. Előbb Zofcák, majd Rubus is sárga lapot kapott, Vámos Márk pedig pályára léphetett a két gólt szerző Rezes László helyett. A 70. percben Ovszijenko is besárgult, időhúzásért kapta a lapot a Szpari kapusa. A 75. percben Vámos kapott jó labdát Farkastól, de a jobb kapufát találta el. REAC helyzetek következtek, előbb egy szöglet utáni csúsztatást védett Ovszijenko, majd egy lövés ment el a kapu előtt keresztbe. A 85. percben egy szép támadást vezetett a Nyíregyháza, melynek végén Csorba lőtt, alig mellé. A hajrában több helyzet és gól már nem volt, a Szpari ezúttal is győzött és maradt százszázalékos!

Dankó László