A foglalkoztatás növelése a cél

A paktumszervezet Nyíregyháza Önkormányzata, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá a gazdasági élet és vállalatok képviselői, képzési és civil szervezetek együttműködésével jön létre. A konzorcium célja, hogy Nyíregyháza közigazgatási határain belül egy átfogó, jól működő, a foglalkoztatás növelését célzó együttműködés jöjjön létre, amely hosszútávon fenntartható megoldást jelent a város foglalkoztatási problémáira. A pályázati program főtevékenységeként támogatja a foglalkoztatási megállapodás létrehozását, illetve lehetőséget biztosít munkaerő-piaci programok, képzések megvalósítására, célcsoportok támogatására.

 

ÖSSZEFOGÁS A FOGLALKOZTATÁSÉRT

 

A projekt keretében a város területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerő-igényeiből kiindulva, képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez. A napokban megkezdődtek azok a workshopok, amelyeken a munkaerő-piaci szereplők széles körét szólítják meg.

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, a nagyvállalatokkal már túl vannak egy megbeszélésen, de a kisvállalkozások is nagyon sok munkavállalót foglalkoztatnak Nyíregyházán, meg kell ismerni az igényeiket. A fiataloknak pedig helyben szeretne karrierépítési lehetőséget kínálni a város. Ha a következő öt évben közösen alakítják a programot, az csak sikeres lehet.

A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerő piaci programokba minimum 1408 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 786 fő, közülük 275-en képzésen is részt vesznek majd.

Szoboszlai Tibor