A Fidesz - KDNP nyíregyházi frakciója kéri az LMP budapesti vezetőit, hogy ne városunkba akarjanak tiltakozásokat szervezni

A Fidesz - KDNP nyíregyházi frakciója kéri a néhány százalékos országos támogatottságú LMP budapesti vezetőit, hogy ne Nyíregyházán akarjanak tiltakozásokat szervezni, feszültséget szítani.

Közösségi platformokon több százezer forintot önt napok óta hirdetésre az LMP, csak azért, hogy félrevezető állításokkal hergelje az itt élőket, politikai hasznot húzzon a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár kapcsán. A Fidesz - KDNP szerint nem lehet egyszerre az EU irányelvei, a globális felmelegedés ellen harcolni és a zöld átállást, a fenntartható jövőt szolgáló akkumulátorgyárak ellen tiltakozni. Németországban baloldali zöldek üdvözölték a kínai akkumulátor gyár építését, Indiában pedig a Greenpeace.  Az LMP a híradásokból azt is jól tudja, hogy a Nyíregyházán jövőre épülő gyár a lehető legkisebb mértékben terheli majd a környezetét, például teljes mértékben megújuló energiára támaszkodnak saját napelem parkkal, megújuló, zöld energia vásárlásával, valamint a vízfelhasználásuk 90%-át tisztított szennyvízből fedezik majd, s minden vonatkozásban az elérhető legjobb technológiát alkalmazzák majd. Ráadásul a beruházó csatlakozik a mindenki számára nyilvános városi monitoring rendszerhez, mely a levegő és talajszennyezettséget hivatott ellenőrizni.