A felzárkózást támogatnák az uniós forrásokból a Momentumosok
Sajtótájékoztatót tartott a Momentum Mozgalom.

Európa hátsó udvarának nevezte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét és Nyíregyházát a Momentum Mozgalom helyi vezetője pártja nevében szombaton reggel a Búza téri piacon, a kampánybuszuk Nyíregyházára érkezése kapcsán.

Babosi György szerint ezen a 15 éve íródó uniós történelmünk semmit nem változtatott. Szerinte a feltételes módban létező bevándorlás helyett a kivándorlás jelenti a problémát. Babosi szerint az Európai Parlamentet a magyarországi pártok eddig javarészt kádertemetőnek használták, noha szerintük az oda kiküldendő 21 ember óriási lehetőség az országnak, ezért az ő jelöltjeik a szakmájukban jók képzett emberek. A listavezető dr. Cseh Katalin szerint az Európai Uniós választás tétje, hogy az ország képes lesz-e megmenteni az Európai Uniós támogatásokat.

Dr. Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP listavezetője kiemelte:

Mi azt szeretnénk, hogy ez Európai Uniós támogatásból valóban hazánk fejlődjön, az országunk fel tudjon zárkózni nyugati szomszédainkhoz és egy olyan országot tudjunk teremteni Magyarországból, ahonnan a fiataloknak nem kell elmenni és ahova megéri hazajönni.