A félmilliomodik látogatót köszöntötték ma délután a Nyíregyházi Állatparknál!
Fotó: Kohut Árpád

Ez már a harmadik év, amikor a Nyíregyházi Állatpark elérte az ötszázezres látogatószámot. Az első rekord 2010. november végén volt, a második pedig tavaly. 2018-ban azonban a mostanihoz képest, bő egy hónappal később fogadta a félmilliomodik látogatóját Nyíregyháza legismertebb és legnagyobb turisztikai attrakciója.

Idén azonban nem kellett október végéig várni, hiszen kedd kora délután köszöntötte Kiss Henriettát és családját az Állatpark igazgatója és Nyíregyháza polgármestere! Ajándékcsomaggal, állatparki belépővel gazdagodott a félmilliomodik látogató, aki elmondta:

A szüleim Tégláson élnek és amikor hozzájuk hazalátogatunk Rómából, akkor ez egy sztenderd program, mindig eljövünk Nyíregyházi Állatparkba, mert ez egy különleges hely – nincs a környéken ilyen gazdag és élménydús park állatokkal.

Az ötszázezredik látogató hatalmas öröm és újabb kihívás a Nyíregyházi Állatpark életében. Hiszen a sóstói, turisztikai attrakció az elmúlt években már többször végzett az első helyen a 250 ezer és 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában. Most már mondhatni, korábbi kategóriájának legjobbja volt – ám most új mérföldkőhöz érkezett az Állatpark.

Gajdos László, az Állatpark igazgatója hozzátette:

Nagyon fontos, hogy kategóriát ugrottunk és nem elég csak picivel átugrani ezt az 500 ezres határt, hanem sokkal többel kell – úgyhogy most már dolgozunk azért, hogy 800 ezer vagy akár 1 millió látogatónk legyen.

A célok újak és komolyabbak, a fejlesztések pedig továbbra sem állnak meg – folyamatosan bővül hazánk egyik legismertebb állatparkja.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

Most is folyamatban van az úgynevezett India Ház közbeszereztetése – ez egy 800 milliós beruházás, melynek bontása, előkészülete október elsején lesz, és jövő ilyenkorra talán már el is készülhet ez az újabb látványosság. De a legnagyobb attrakció majd a Jégkorszak lesz, aminek a tervezése a közeljövőben zárul és remélhetőleg tudjuk majd indítani ennek is a közbeszereztetését.

A 35 hektáros Nyíregyházi Állatparkban 500 faj ötezer egyede tekinthető meg.