A feljutás a cél – nyíregyházi atléták a válogatottban
Három nyíregyházi atléta is bekerült a magyar válogatottba, mely a hétvégén az Európa Kupa B csoportjának küzdelmeiben vesz részt. A cél a feljutás, a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői pedig szeretnének egyéni csúcsokat javítani.

Nem panaszkodhatnak formájukra a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái. A hétvégi Budapest-bajnokságon is többen a dobogó legmagasabb fokára állhattak, és ennek köszönhetően a válogatottba is bekerültek. A hétvégén Bulgáriában három nyíregyházi versenyző, Bakosi Péter magasugró, Ónodi Dávid sprinter és Kerekes László súlylökő indulhat az Európa Kupában.

– Olyan feltételek között készülhettek a versenyzőink, melyekre korábban nem volt példa. Dél-Afrikában, Portugáliában, Horvátországban vagy éppen Németországban edzőtáborozhattak, és most érik be a sok elvégzett munka – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője.

Kerekes László két hete súlylökésben egyéni csúcsot javított, és jelenleg vezeti a magyar ranglistát.

– Kicsit engem is meglepett, hogy ennyit javult a teljesítményem, de nagyon örülök neki, a cél így 18 méter lett. Remélem, már Bulgáriában sikerül ezt teljesíteni. Kicsit izgulok, mert ez lesz életem első komolyabb nemzetközi versenye, és biztos, hogy furcsa lesz együtt készülni Pars Krisztiánnal és Kővágó Zoltánnal, bár edzőtáboroztunk már együtt – mondta Kerekes László súlylökő.

Ónodi Dávid több számban is rajthoz áll Bulgáriában. A 100 méter mellett 200 méteren és 400 méteres váltóban is indul.

– Jól sikerültek a legutóbbi versenyek, javítottam az egyéni csúcsomon is, és remélem, ez a lendület kitart a szezon végéig. Van abban kockázat, hogy három számban is indulok, hiszen elég fárasztó lesz fizikálisan, de nézve a versenykiírást, lesz időm pihenni a futások között – nyilatkozta Ónodi Dávid futó.

Bakosi Péter 217 centiméterrel nyerte a hétvégi budapesti versenyt magasugrásban. Most szeretne ennél még jobb eredményt elérni.

– Szeretnék 220 centiméter fölé jutni, és szerencsére a sérülésem már meggyógyult. Külön nem készülök az EK-ra, a fő verseny számomra a korosztályos Európa-bajnokság lesz. Bulgáriában különleges lesz a lebonyolítási rendszer magasugrásban, összesen négy rontott kísérlet lehet majd, így főszerep jut a taktikának is – mondta Bakosi Péter magasugró.

A versenyzőkön kívül Bakosi Béla edzőként képviseli majd Nyíregyházát az Európa Kupán, ahol a cél az A csoportba kerülés. Palásti Luca is bekerült az utazó keretbe, ő azonban érettségije miatt nem tarthat a többiekkel. 

Dankó László