A Dunakanyar Kortárszenei Fesztiválon szerepelt sikerrel a Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar

Június 10. és 19. között megrendezésre kerülő regionális koncertsorozaton kortárs, élvonalba tartozó magyar zeneszerzők művei csendülnek fel a Dunakanyar legkülönfélébb helyszínein, így a visegrádi palota Herkules-kútjánál, Dunabogdányban a Nepomuki Szent János-templomban és a szabadstrandon. 

Rangos hazai zeneművészeti alkotásokon keresztül mutatják be a szervezők a magyar kortárszenei szcéna sokszínűségét és elismertségét. A tematikus hangversenyek ingyenesek, az ország egész területéről érkeznek fellépők. Június 12-én, vasárnap 16 órakor az ország egyik legjelentősebb és legjobb gyermekkórusaként számon tartott Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar és Pro Musica Leánykar, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével adott nagysikerű hangversenyt a Nepomuki Szent János-templomban. Műsorukon a magyar kórusmuzsika nagyjainak - Kodály Zoltán és Kocsár Miklós – alkotásai mellett a rendkívül ígéretes és sikeres fiatalabb zeneszerző-generáció művei is felhangzottak.

Bánkövi Gyula, Bella Máté, Fekete Gyula, Gyöngyösi Levente, Kutrik Bence és Tóth Péter alkotásai értő fülekre találtak a közönség körében. Ahogy Vitályos Eszter a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár - megköszönve a szervezők munkáját - írta a facebook oldalának június 12.-i bejegyzésében: „Ma délután a Nyíregyházi Cantemus Gyerekkar és a Pro Musica Leánykar adott elképesztően szép koncertet a Nepomuki Szent János templomban, a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógus, Szabó Dènes karnagy vezényletével. Köszönöm az élményt, gratulálok a Hölgyeknek, a zeneszerzőknek és a karnagyoknak!"

 

Szerző: Szilágyi Szilárd