A Vasas otthonában játszott a Szpari
Újabb edzőmérkőzésen lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus.

Törtei Tamás még nem tarthatott a többiekkel, a védő kisebb sérüléssel bajlódik, de csütörtöktől a többiekkel készülhet. A Szpari kérésére gyásszünettel kezdődött a meccs, és fekete karszalagot is viseltek a labdarúgók a veronai buszbaleset áldozataira emlékezve.

Vasas - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-0)

Budapest, Fáy utca, 100 néző

Vasas: Nagy - Burmeister (Korcsmár a szünetben), Vaskó (Kulcsár 62.p), Ristevski(Debreceni a szünetben) - Szivacski (Ferenczi 62.p), James (Preklet 62.p), Berecz, Hangya (Király 62.p) - Gaál(Ádám a szünetben), Saglik (Kleisz 62.p), Remili (Farkas 88. p)

vezetőedző: Michael Oenning

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus(Ur a szünetben), Máté (Dvorschák a szünetben), Farkas - Tamási (Kónya 55.p), Kártik (Holdampf 55.p) - Sinanovic (Szécsi a szünetben), Rudolf, Rezes (Vámos 59.p) - Tisza (Dragóner 59.p)

vezetőedző: Véber György

Az első negyedóra mezőnyjátékot hozott, nagy helyzetet egyik csapat sem alakított ki. Mindkét oldalon a szélről érkező beadások jelentettek veszélyt, és a 25. percben egy ilyen után megszerezte a vezetést a Vasas. Gaál ívelte be jobbról a labdát, melyre Saglik érkezett pontosan, és a kapuba lőtt, 1-0. Hermány Bence korábbi csapata ellen lépett pályára, és a kapusnak egy Remili szabadrúgást kellett hárítania, majd Ristevski fejesét fogta a hálóőr. A Szpari részéről Tisza próbálkozott egy szabadrúgással, majd Szokol lövését fogta a Vasas kapusa. A játékrész végén Saglik lépett volna ki tisztán, de les miatt megállította az akciót a játékvezető, majd a 45. percben Tamási lőtt kapura, Nagy lábbal védett. A két kapusnak sok dolga nem volt az első félidőben, főleg a pálya középső részén folyt a játék. Mindkét szakvezető három helyen változtatott a szünetben. Fordulás után az első lehetőség a Vasas előtt adódott, Ádám végzett el egy szabadrúgást, de Hermány védett. Véber György több helyen is cserélt a folytatásban. A 64. percben közel állt az egyenlítéshez a Szpari, Rudolf szabadrúgását védte bravúrral Nagy. Döntetlen helyett növelte előnyét a Vasas, egy szöglet utáni beadás végén Preklet fejelt a kapuba a 68. percben, 2-0. Gyorsan szépített a Nyíregyháza! Szécsi adta be a jobb oldalról a labdát, Rudolf Gergely pedig a kapuba bombázott, 2-1! Elkezdtek potyogni a gólok, a 78. percben Berecz helyezett közelről a kapu alsó sarkába, 3-1. A hajrában Rudolf szabadrúgása pattant ki a sorfalról, majd Dragóner találta el közelről a kapust, így az eredmény nem változott. Egy gólgazdag második félidő után a Vasas kihasználta a védelmi hibákat, így nyerte a mérkőzést.

Dankó László