A Csodavárban Csodakert nyílt Nyíregyházán

A Down Egyesület és a Csodavár Korai Fejlesztő Központ évekkel ezelőtt tervezte, hogy létrehozzák az ország első élmény- és fejlesztőterét, amelyet Csodakertnek neveztek el. Megvalósulása előtt azonban át kellett építeni a Szent István utcai épületet, így a tervezett 3 millió forintos építkezésből egy közel 40 milliós beruházás lett.

További képekért kattintson a fotóra!

A Csodakert az alapkészségek mellett a legkülönbözőbb speciális fejlesztési szolgáltatást tudja nyújtani a fogyatékossággal élő gyerekeknek. Az új fejlesztőtér megvalósítását több cég és alapítvány támogatta több millió forinttal.

JÁTÉK KÖZBEN FEJLŐDNEK A KÉSZSÉGEK

Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke elmondta, a Csodakert a Csodavár legújabb programja, ahol nemcsak a fogyatékkal élő, hanem az egészséges gyerekek is játszhatnak. Itt az eszközöknek egy olyan rendszere van, ahol a készségeik játék közben fejlődnek.

IDÉN NYÍREGYHÁZA A DOWN-SZINDRÓMA FŐVÁROSA

A Down Egyesület idén a március 21-ei világnappal kapcsolatos kommunikációját Nyíregyházára fókuszálja, hiszen ebben az évben Nyíregyháza a Down-szindróma fővárosa, az esemény fővédnöke dr. Kovács Ferenc polgármester. Az egyesület az ország tíz pontján szervez programokat, a március 22-ei nyíregyházi országos gálára pedig a Visegrádi Négyek országaiból is érkeznek a szindrómában érintett csoportok.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)