A cselekvés díja – Vándorkiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren

 

Dr. Ulrich Attila nyitotta meg azt a vándorkiállítást, amely a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren lett elhelyezve. A szabadtéri kiállítás a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait mutatja be, az országjáró körútja során több városba látogat el, főként azokra a helyekre, ahonnan a díjazottak kerültek ki. A kiállítás célja a figyelemfelhívás.

A cél az érzékenyítés elsősorban, hogy ezeknek a díjazottaknak a példáin keresztül, őket példává tegyük valamilyen formában a társadalom előtt, és az ő történeteikből tudjunk inspirálódni és tudjunk magunk is utakat találni, hogy a társadalom rászorulóival milyen módon kellene bánni.

– mondta el a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője.

A Jószolgálat-díj a különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végzőket kívánja évről évre elismerni. A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki jelölhet olyan személyeket, szervezeteket, közösségeket, amelyek kiemelkedően példaértékű, áldozatos munkát végeznek a családokért, kisebbségekért, fogyatékkal élőkért, idősekért és hajléktalanokért.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

2017-ben a nyíregyházi Periféria Egyesület, a hajléktalan ellátási intézményi kategóriában, megkapta a Jószolgálat-díjat, amivel 1 millió forint pénzösszeg is járt.

Nagyon boldog voltam én is és a kollégáim is és nagyon nagy becsben tartjuk ezt a díjat, hiszen ezt a szociális munkáért kaptuk és azt jelenti nekünk, hogy amit teszünk a szociális munkában, az jó.

– tette hozzá dr. Szoboszlai Katalin, a Periféria Egyesület elnöke.

A kiállítást 2018. március 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren.


Kanócz Rita