A Csákvárt fogadja a hétvégén a Szpari

A válogatott szünet után folytatódik a bajnokság a labdarúgó NB-II-ben. A Nyíregyháza Spartacus vasárnap a Csákvárt fogadja. Az őszi idényből még három meccs van hátra. 

A válogatott mérkőzései miatt nem rendeztek bajnoki fordulót az NB-II-ben. A korosztályos csapatokban a másodosztályból is vannak játékosok - az U19-es válogatottnak Farkas Bendegúz is tagja, ők két vereséget szenvedtek Olaszországban az elmúlt napokban. A héten viszont újabb meccsek következnek, a Nyíregyháza Spartacus vasárnap az Aqvital Csákvár gárdáját fogadja. 

- Én abban bízok, hogy egy harcos csapatként lépünk pályára, és a hazai mérlegünkön tovább javítunk. Szeretnék szépen befejezni az őszi idényt, és a hátralévő három meccsből kihozni a maximumot – mondta Huszák Géza vezetőedző. 

A vasárnapi lesz a 12. találkozó a két együttes között, és hat meccset a Nyíregyháza nyert, négyszer lett döntetlen, és mindössze egyszer örülhettek lefújás után a csákváriak, még 2018-ban. Amennyiben a Spartacus megnyeri a vasárnapi meccset, pontszámban utolérheti az Aqvitalt. A mieinknél a sérülések után Myke Ramos és Adamcsek Máté is már pályára léphetett a második csapat meccsén, vasárnap rövid időre ők is bevethetők. A Szpari II. számára már befejeződött az ősz, és a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást. 

- A második csapat legfontosabb célja, hogy a tehetséges fiatal fejlődjenek, valamint a sérülés után visszatérő játékosok erősödjenek. Ezeket a terveket ősszel sikerült megvalósítani. Most három hétig még edzésben marad a keret, majd januárban kezdjük a felkészülést – mondta Tudja Dávid edző.  

Az Aqvital Csákvár elleni vasárnapi NB-II-es meccs 13 órakor kezdődik Sényőn.