A címvédő érkezik
A bajnoki címvédő Békéscsabát fogadja pénteken a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdásokra nehéz mérkőzés vár, de szeretnének javítani a múlt hétvégi vereség után, és ezúttal meglepetést okozni.

 

Az elmúlt bajnoki fordulóban kikapott Jászberényben a Fatum-Nyíregyháza. Mivel egy közvetlen riválisról van szó, így duplán fájt a vereség. Most hazai környezetben javíthatnak a női röplabdások, de mindez nem ígérkezik könnyűnek. A címvédő Békéscsaba érkezik pénteken a Bem iskolába.

– Nagyon jól ismerjük egymást, hiszen a felkészülés során is több alkalommal játszottunk egymás ellen. Ennek ellenére tudunk egymásnak meglepetést okozni, és remélem, fogunk is – mondta Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

A nyíregyháziaknál Darlene Ramdin sérüléssel bajlódik. A trinidadi légiósnak a dereka csípődött be és gyógytornászhoz jár. Állapota ugyan sokat javult, de nem léphet pályára a Békéscsaba ellen.

Ott lehet viszont Sitkey Mariann, aki szintén nem egészséges. A vendégeknél a nyíregyházi származású Szakmáry Gréta mellett több válogatott játékos is szerepel, és a légiósaik is komoly játékerőt képviselnek. Mindkét gárda a nemzetközi kupában is indul, a csabaiak legutóbb legyőzték a görög Olympiakoszt, a Nyíregyháza pedig a jövő héten játszik Szerbiában. A két magyar klub bajnoki találkozóját a Nyíregyházi TV is közvetíti, vasárnap este, felvételről.

Dankó László