A Cimbaliband szeretné megénekeltetni Nyíregyházát

A Cimbaliband 2006-ban alakult, zenéjükben a modern kelet-európai életérzés keveredik a népzenével. Évente több mint 100 koncertet adnak, külföldön és Magyarországon egyaránt. A mostani, nyíregyházi koncertjükre pedig nagy örömmel készülnek, hiszen a közelmúltban derült ki: augusztusban, a Cimbaliband legújabb lemeze, a Moldva című, felkerült a 100 lemezt számláló világzenei ranglistára, ahol az előkelő nyolcadik helyet foglalják el. Ez pedig óriási sikernek számít, hiszen elmondásuk szerint eddig csak körülbelül 10 magyar előadó lemeze érdemelhette ki ezt a fajta elismerést.

ZENEÉRTŐ KÖZÖNSÉG

Unger Balázs, a zenekar alapító tagja – talán nem túlzás azt mondani –, hogy „hazajön” a VIDOR Fesztiválra zenélni, hiszen a Nyíregyházi Főiskola énekzene–népzene szakos hallgatója volt négy éven keresztül. Ráadásul már két alkalommal lehetőségük is nyílt arra, hogy zenéljenek Magyarország egyik legnagyobb összművészeti fesztiválján.
– Mindig pozitív a visszhangja a nyíregyházi fellépéseinknek. Nagyon szeretünk ide járni. Jó a légkör és az itteni közönség igazán zeneértő. Egy különleges koncerttel készülünk. Egy olyan programmal állunk elő, amit még nem mutattunk be eddig soha Nyíregyházán. A Fricska táncegyüttessel lépünk fel. Nagyon készülünk rá, nagyon várjuk, hiszen tudjuk, a VIDOR-on mindig hatalmas sereglet gyűlik össze – hangsúlyozta a zenekar alapítója, Unger Balázs.

„KÖZELEBB VINNI A NÉPZENÉT”

Amellett, hogy a Cimbaliband egy igazi hungarikum hangszer, a cimbalom csodálatos világába kalauzolja majd el a nyíregyházi közönséget, a vidorozóknak lehetőségük lesz arra, hogy közelebbről is megnézzék a cimbalmot, hiszen a banda célja, hogy minél több fiatallal megszerettessék a népzenét. Unger Balázs megígérte, a koncert végén egy hatalmas robbanás várható, hiszen az Oppadiridá című dalukkal szeretnék megénekeltetni majd egész Nyíregyházát.

Bruszel Dóra