A cél az olimpia
Sikeres esztendőt tudhat a háta mögött Bakosi Péter. A nyíregyházi magasugró jól szerepelt a nemzetközi versenyeken, az olimpiai kiküldetési szintet azonban eddig nem tudta teljesíteni. A következő évre ez a cél.

Portugáliában edzőtáborozott a közelmúltban Bakosi Péter. A nyíregyházi magasugró már a fedettpályás szezonra készül. Mozgalmas hetek vannak a háta mögött, és bár sikeres volt a nemzetközi versenyeken, van hiányérzete.

– Eredmények tekintetében az egyik legjobb szezonom volt, de egy sérülés hátráltatott, így nem sikerült azt a szintet teljesítenem, amit szerettem volna. Sok verseny vár rám a következő időszakban, ott szeretnék egyéni csúcsot dönteni – mondta Bakosi Péter magasugró.

A sportoló edzésen már többször is átugrotta a 225 centiméteres magasságot, de a jelenlegi egyéni csúcsát versenyen nem sikerült megjavítania. Az olimpiai kiküldetési szint viszont 229 centiméter, így ahhoz, hogy ott legyen Rióban, sokat kell fejlődnie. Ennek érdekében a következő hónapokban több alkalommal is edzőtáborokba utazik a sportoló.

– Nagyon magasan húzták meg az olimpiai kiküldetési szintet, 229-cel legutóbb dobogóra lehetett állni az olimpián. Peti eltökélt, és szeretné kiharcolni a részvételi jogot – mondta Bakosi Béla edző.

Az atléta munkáját több támogató is segíti, a napokban újabb szponzorokkal kötnek szerződést, akik bíznak abban, hogy a magasugró jól szerepel majd jövőre az Európa-bajnokságon, és ott lesz az olimpián.

Dankó László