A Cápák sem tudták megtörni a Sopron lendületét - Szoros meccsen kaptak ki a kosarasok

A kilenc mérkőzés óta veretlen Sopront fogadta a férfi kosárlabda NB-I-ben a Hübner Nyíregyháza BS. A vendégek keretében Sitku Márton és Fazekas Csaba személyében két nyírségi nevelés is helyet kapott. 
A Sopron kezdett jobban, Fordot nem tudták tartani a mieink, két triplát is dobott, és 2-12-nél időt kellett kérnie Pethő Ákosnak. Suarez remekül szállt be, rövid időn belül 8 pontot szerzett, így felzárkóztak a Cápák. A védekezés viszont nem volt elég hatékony, így az első negyedet a soproniak nyerték. Jót tett a szünet, rendezte a sorokat a Nyíregyháza, egy 10-5-ös rohammal újból felzárkózott. Hullámzó volt a játék, a Sopron újból ritmust váltott, és a nagyszünetben 55-45-re vezetett. 
Fordulás után állandósult a tíz pontos távolság, Suarez és Pipiras triplája viszont nagyon jókor jött, azonnal szoros lett az állás, és Johnos dupláját követően 67-68-nál időt kértek a vendégek. Sokat javult a hazai védekezés, ez főleg a lepattanókban látszott. A negyed vége előtt az egyenlítés is sikerült, így a záró felvonás döntött. Itt a jól játszó Fazekas pontjával indult a játékrész, majd sok volt a pontatlanság mindkét oldalon. Három perccel a vége előtt 79-83 volt az állás, Johnson viszont  fontos pillanatban talált be. A vége viszont a Soproné volt, így megnyerték a találkozót, azaz nem sikerült megszakítani nagy sorozatukat. 

Hübner Nyíregyháza BS – Sopron KC 81-88 (21-30, 24-25, 29-19, 7-14)

Nyíregyháza: Johnson 20, Bryce 18/9, Leday 4, Kiss 3, Pipiras 13/9

Csere: Suarez 17/9, Mokánszki, Bus 1, Bazsó 5/3

vezetőedző:Pethő Ákos