A bosnyák légiós már megérkezett
Készül a bajnoki szezonra a Marso-Nyíregyháza. A férfi kosarasok keretéhez már csatlakozott az egyik új légiós, a jövő héten pedig az amerikai játékos is megérkezik. A csapat a hétvégén Nagyváradon lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Kosarasedzés az Eötvös gyakorló tornatermében. Bár kint már lehűlt a levegő, bent még harminc fokban dolgoznak a játékosok. A szakmai stáb szerint a bajnokságban is forró hangulatú meccsek várnak majd az együttesre, így jó, ha szokják a kosarasok. A kerethez a hét elején a bosnyák Haris Taric is csatlakozott, aki jó benyomást keltett.

– Fizikálisan nagyon erős, pozitívak az első benyomások. Természetesen sok munka vár még ránk, amíg beillesztjük a csapatba, de erősségünk lehet a következő szezonban – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A jövő héten az amerikai Tate Unruh is megérkezik, és egy centerrel is közel állnak a megállapodáshoz. Sitku Ernő olyan játékost szeretne, aki játszott már Magyarországon, így ismerhetik. Nyáron több mozgás is volt a keretnél, Lekli József és Bus Iván is visszatért Nyíregyházára.

Furcsa volt, hogy ezúttal az augusztus nem a csomagolásról, költözésről szólt. A korábbi években mindig utaztam vissza a csapatomhoz, most nagyon örülök, hogy Nyíregyházán folytathatom. Titkon reméltem, hogy ez megvalósul majd. A társakat jól ismerem, a beilleszkedéssel nem volt gond, és bízom abban, hogy sikeres lesz majd a szezonunk – mondta Bus Iván.

A csapat a következő hetekben több felkészülési mérkőzést is játszik. Az elsőt már a mostani hétvégén, amikor Nagyváradra látogat az együttes.

Dankó László