A borult ég még éppen megvéd a fagyoktól

A nap első felében északon, északkeleten kevés felhő lesz az égen, így ott legalább pár órára kisüthet a nap – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Másutt inkább erősen felhős vagy borult égre van kilátás. Határozottan majd estefelé kezd el északnyugat felől csökkenni a felhőzet. A délnyugati, déli megyékben eshet még az eső, délután pedig az ország néhány pontján záporok fordulhatnak elő. A nyugati, délnyugati szél csupán az északi megyékben lesz élénk, olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, délnyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére általában 8 és 13 fok közé hűl le a levegő – olvashato a met.hu-n.

Péntek este északnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet csökkenése, nagy területen kiderül az ég, ugyanakkor a déli megyékben végig erősen felhős vagy borult marad az idő. A hajnali órákig ott még további gyenge eső előfordulhat, majd megszűnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a derült északi völgyekben akár kevéssel 0 fok alá is lehűlhet a levegő.

 

Forrás: hirado.hu