A belváros mellett a külterületeken is fejlesztjük az utakat!

– Örülök, hogy Nagyszállásra is gondolnak, hogy fejlődünk – mondta a Mérő utcában élő Tulipán Istvánné. Hozzáfűzte: legalább 20 éve várják már, hogy szilárd burkolatot kapjon az utcájuk. A városrészben a Majorannát is leaszfaltozta az önkormányzat. Összesen 837 méter új úttal gazdagodott Nagyszállás. A helyi önkormányzati képviselő szerint a beruházással azt üzeni az önkormányzat, nincs különbség a belvárosban és a külterületeken élők között. – Elindult egy olyan fejlődés, amire már nagyon régóta vártunk. Nagyon remek és nagyon jó, hogy ez az út is itt elkészült, mert akkor ebből azt látjuk, hogy az itt élő emberek fontosak a város számára, és ebből arra következtetek én is, hogy ezt az utat folytatni kell – fűzte hozzá Bajnay Kornél, önkormányzati képviselő. A nagyszállási utakat ünnepélyes keretek között, szalagátvágással adta át Nyíregyháza polgármestere. Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta, idén tizenhat földút kap szilárd burkolatot.

 

Útépítések városszerte

 

Összesen pedig 754 millió forintot fordít közlekedési infrastruktúra fejlesztésére a város. Ebből a forrásból 19 helyszínen készül szilárd burkolat vagy újul meg az elöregedett aszfalt. Az Univerzum mögötti áldatlan állapotokat is felszámolják. Itt egy 1400 négyzetméteres parkoló épül, és megszűnik a sár, a kátyú a Körte és Keskeny utcákban. A polgármester ugyanakkor azt mondta, külterületeken is rendkívül fontos az új utak építése.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ezek a városrészek nagy hiányt szenvedtek ebben, és ez a mindennapokban komoly problémát okoz: mentő nem tud esetleg bejönni, gyerekek iskolába menni, idősek közlekedni. Ezért ezt a programot szeretnénk folytatni. Folytatni is kell, mert még mindig nagyon nagy a lemaradás, de már van mire visszanézni, 3 év alatt több tucat utat sikerült megépíteni – mondta dr. Kovács Ferenc.


A fejlesztések többsége befejeződött

 

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy 15 útszakaszon, összesen 4473 méteren már befejeződött az építkezés és felújítás Nyíregyházán. Kész az Univerzum mögötti parkoló, valamint a Keskeny utca, Keskeny köz aszfaltozása is. Öt szakasz maradt még hátra, ezeken folyamatosan dolgoznak a munkagépek. A járdaépítések is jól haladnak. Eddig 10 helyszínen 3100 métert adtak át a gyalogosoknak. Jelenleg a Négyes huszárok útján folyik még munka, itt egy 571 méteres szakasz készül.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)