A Békéscsabát fogadja a Szpari - vasárnap újra hazai pályán a labdarúgók

Újabb bajnoki mérkőzést játszik a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgó együttes a Békéscsabát fogadja. A csapat szeretné megszerezni szezonbeli második győzelmét. 

Győzelemmel kezdte az idényt a Nyíregyháza Spartacus a Merkantil Bank Ligában, a budaörsi sikert azonban két vereség követte. Vasárnap a Békéscsaba ellen szeretne javítani a Szpari. Zoran Spisljak számára pikáns lesz a meccs, mivel sikeres időszakot töltött az Előrénél. 

- Mindenféleképpen érdekes mérkőzés lesz számomra is, illetve azok számára is, akikkel egykoron együtt dolgoztam Békéscsabán. Szeretnénk győzni a hétvégén, azt kértem a játékosoktól, hogy futballozzanak felszabadultabban. Az látszik, hogy tudnak gólt lőni, így remélem ez sikerrel párosul a hétvégén - mondta Zoran Spisljak vezetőedző. 

Az együttesben több saját nevelésű fiatal is lehetőséget kapott az elmúlt időszakban, és az utánpótlásban nevelkedő játékosok közül most is volt, aki a felnőtt csapattal tréningezett. A 19 éves Kovács Norbert Budaörsön megszerezte élete első NB-II-es találatát, ami további jó teljesítményre sarkallja.  

- Nagyon jó érzés volt, először el sem akartam hinni, hogy sikerült gólt szereznem. Tudtam, hogy jól sikerült a lövés, és láttam, hogy jó irányba megy a labda, így bíztam abban, hogy sikerül. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első NB-II-es találatomat, remélem még több követi - mondta Kovács Norbert játékos.  

A kapusok teljesítményét is rendszeresen értékeli a szakmai stáb. A hétvégi ellenfél Békéscsaba játékát is elemezte Tuska János kapusedző, és igyekszik kellően felkészíteni a hálóőröket a találkozóra. 

Megnéztem a Békéscsaba játékát, és a mai futballhoz hasonlóan főként szélről történő beadások után szerezték a góljaikat. A héten ennek kivédésére helyezünk nagy hangsúlyt – mondta Tuska János kapusedző. 

A vasárnapi a 33. összecsapás lesz a Nyíregyháza és a Békéscsaba között. Ami a vendégek idei szereplését illeti, az első fordulóban hazai pályán kikaptak a Tiszakécskétől, majd győztek a Kazincbarcika és a Vasas ellen, így hat pontot gyűjtöttek három mérkőzésen. A találkozó vasárnap 17.30-kor kezdődik a Városi Stadionban. Az NYTV hétfőn 20.45-től közvetíti a meccset.