A Bayern korábbi sztárja is az ellenfelet erősítette
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza Spartacus Törökországban. A Szpari tisztességesen helyt állt egy egykori Bayern-játékost is soraiban tudó FC Kairat ellen.

Könnyebb ellenfelet is kaphatott volna a Törökországban edzőtáborozó Szpari az első felkészülési mérkőzésén, mint az FC Kairat. Az ellenfél több légiós mellett három hazah válogatottal is rendelkezik, Anatolij Timoscsuk személyében pedig egy igazi világklasszisa is van. A 140-szeres ukrán válogatott labdarúgó pályafutása során szerepelt a Sahtar Donyeckben, a Zenitben, és 86 alkalommal a Bayern Münchenben. Ovszijenko Volodimirral egykoron az ukrán korosztályos válogatottban együtt szerepeltek, így örömmel találkoztak ismét.

 

A Nyíregyháza Spartacus nem illetődött meg, és végig jól futballozva 3–2-re ugyan kikapott, de minden dicséretet megérdemel.

FC Kairat–Nyíregyháza Spartacus 3–2 (1–0)
Ovszijenko - Rubus, Szalai, Törtei, Farkas - Csorba (Kapacina 79. p), Ramos (Kiss 84. p), Zofcák, Rezes - Szécsi, Pölöskey (Pálinkás 75. p)

Gólszerző: Törtei, Rezes (büntetőből)

Mátyus János vezetőedző: – Vereség után soha nem lehet elégedett egy tréner, ez most kivétel. Egy több légióssal, válogatottal és Timoscsuk személyében klasszissal felálló csapat ellen játszottunk jó iramú találkozót. Gratulálok a csapat tagjainak, hogy felnőttek a feladathoz.

Dankó László