A bajnoki címért harcol a Tigers!
A bajnoki cím megszerzéséért harcol a következő szezonban a Nyíregyháza Tigers. Az amerikai football csapat komoly kerettel vág neki a bajnokságnak. Négy amerikai légiós is erősíti az együttest.

 

Az előző bajnoki évben az elődöntőig jutott a HFL-ben a Nyíregyháza Tigers. Akkor a négy között a sérülések miatt kevesebb mint harminc játékos maradt, többek között ezért is nem sikerült bejutni a fináléba. Tanulva az esetből, a következő idényben nagyobb létszámú, közel 50 fős lesz a keret.

– Nemcsak mennyiségileg, minőségileg is erősebb a keretünk mint tavaly. Több korábbi játékosunk is visszatért, így reális cél a döntőbe kerülés – mondta dr. Szépe József elnök.

A csapat az elmúlt években töretlenül fejlődött, és ennek köszönhetően minőségi, amerikai légiósokat is Nyíregyházára tudott csábítani. Ők nemcsak játszanak majd, hanem oktatják is a junior csapat tagjait.

– Már a tavalyi évben is ide szerettem volna igazolni, de akkor anyagi okok miatt a Tigers nem engedhette meg magának, hogy még egy légióst szerződtessen. Továbbra is kapcsolatban maradtunk a csapatvezetéssel, és ennek az eredménye az, hogy a következő évben itt játszhatok. Megbeszéltem a családommal is mindezt, úgy érzem, jó helyre kerültem – mondta Darrell Lynn Tate, a Nyíregyháza Tigers egyik új játékosa.

Az amerikai légiós mellett szintén az Egyesült Államokból érkezett Sam Clark is. A milwaukee-i főiskolai csapat korábbi irányítója először jár Magyarországon.

– Sokat nem tudtam Magyarországról. Azt tudtam, hogy egy közép-európai ország, de nem ismertem a kultúráját. Nagyon örülök a megkeresésnek, és szeretném megismerni a nevezetességeket, valamint meg akarom mutatni, milyen játékos vagyok – mondta Sam Clark.

A két amerikai légiós mellett a tavalyi két tengerentúli játékos, Caesar Harris és Jamar Dials is maradt, így első alkalommal fordul elő a Tigers történetében, hogy négy amerikai footballistával vág neki a szezonnak. A bajnokság április 3-án kezdődik, a nyíregyháziak pedig első hazai meccsüket a Budapest Wolves ellen vívják az NYVSC pályán. Az idei szezonban a cél a bajnoki cím megszerzése.

Dankó László