A 15. évfordulón is megemlékeztek

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy hivatásos tűzoltóparancsnokságon, három katasztrófavédelmi őrsön és hat önkormányzati tűzoltóparancsnokságon szólaltak meg a gépjárművek szirénái vasárnap délután egy időben. 2001. szeptember 11-én, amerikai idő szerint reggel 8 óra 46 perckor történt az első támadás, magyar idő szerinti pedig 14.46-kor, ezért ebben az időben a megye tűzoltóságai, tűzoltójárműveik előtt, megkülönböztető jelzéssel egyperces tiszteletadással emlékeztek az elhunyt bajtársaikra, a rendvédelem és a civil lakosság áldozataira.

[REKLAM]

2001. szeptember 11-én csapódtak be az al-Kaida terroristái által eltérített repülőgépek a New York-i ikertornyokba. Az American Airlines egy járata az amerikai hadügyminisztériumot vette célba, a negyedik pedig Pennsylvania államban zuhan le.

A World Trade Center ikertornyaihoz kivezényelt tűzoltók közül háromszáznegyvenhármat maga alá temetett az épület. Rengeteg tűzoltó azért halt meg, mert mentés közben rájuk dőlt az épület. A tragédia után az életben maradt bajtársak segítettek a romeltakarításban.

Sz-Sz-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság