A 11. alkalommal adták át a megyei Prima-díjakat

A Vállalkozók Országos Szövetsége 2006-tól az országos díjhoz hasonlóan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elismeri a területükön kiemelkedően teljesítő szakembereket. Tíz jelöltet állítottak.

 

 

Tíz jelölt közül választottak

 

Magyar Irodalom kategóriában Csabai László író, Magyar Színház- és Filmművészet kategóriában Illyés Ákos színművész, Magyar Képzőművészet kategóriában Botrágyi Károly grafikus, Magyar Tudomány kategóriában N.Szabó József professzort, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában dr. Jeneiné Makrai Erika pedagógus, Magyar Építészet és Építőművészet kategóriában Veres István építész, Magyar Sajtó kategóriában Zsoldos Barnabás újságíró, Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában Makrai Zsuzsa tűzzománcművész, Magyar Zeneművészet kategóriában Kazár Pál zenei vezető, Magyar Sport kategóriában pedig Rácz Sándor kézilabda edzőt jelölték.

További képekért kattintson a fotóra!

A tíz jelölt közül hárman Prima-díjban részesültek, ami mellé 1-1 millió forintot is járt. 2016-ban Prima-díjat kapott Kazár Pál, a Móricz Zsigmond Színház zenei vezetője, aki zenei világ szinte minden területét kipróbálta. A zenélés mellett foglalkozik oktatással, vizsgáztatással, lemezek gyártásával és kiadásával. Elismerésben részesült Zsoldos Barnabás, aki 1974-től dolgozott a Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójában 2002-től 2007-ig vezette is azt. Munkája során főleg a szatmári-beregi térség mindennapos életét, problémáit, mutatta be. A 2016-os év harmadik Prima-díjasa a Nyíregyházi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének professzora, N. Szabó József.

Professzor dr. habil N. Szabó József a díjátadót követően azt mondta, ez az elismerés egyfajta összegzés is egyben. Hozzátette, hosszú kutatói pálya eredményeként kapta meg ezt az elismerést. A professzor elmondta, nem szeretné a munkáját abbahagyni, folytatni szeretné, írni még 3-4 könyvet és 100-110 cikket is, amihez van elegendő anyaga.

A zsűri minden évben egy különdíjat is átad. 2016-ban ebben Botrágyi Károly, grafikusművész részesült. Azt mondta, nem hinné, hogy a díj a pályája végét jelentené. Hozzátette, tovább fogja csinálni a dolgokat. Még talán jobban is, mint ahogy eddig csinálta.

Nyíregyháza város különdíját 2016-ban dr. Jeneiné Makrai Erika pedagógus, a megye különdíját pedig Makrai Zsuzsa tűzzománcművész érdemelte ki.

ME.

(Fotó: Trifonov Éva)