85, vadonatúj parkoló a Dunapack előtt, mely a szomszédos óvodába érkezőket is segíti

85 felújított parkoló várja rendezett körülmények között a Dunapack nyíregyházi gyárához és a szomszédos óvodába érkezőket. A nemrégiben teljes körűen korszerűsített Tünde utcán működő cég az önkormányzattal együttműködésben tette komfortossá és csinossá a környezetét. A polgármesteri kabinetvezető szerint ez újabb szép példája a város és a vállalkozói kör összefogásának.

 

Felújított Tünde utca

A Nyíregyházi Televízió tudósításában látható felvételek a nemrégiben, egy sikeres önkormányzati, uniós projekt keretében minden szempontból felújított Tünde utcát mutatják, mely kerékpárutat is kapott, és megoldódott a csapadékvíz-elvezetés kérdése is a térségben.

2215 négyzetméteren

A város egyik fontos ipari területének főütőere az utca, melynek egyik végén működik számos komoly cég szomszédságában a Dunapack nyíregyházi gyára. 85, vadonatúj parkoló várja mindazokat, akik ide érkeznek, 2215 négyzetméteren.

Az óvodának is tökéletes

A rendezett körülmények azokat is nagyban segítik, akik a szomszédba, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Manóvár Tagintézményébe igyekeznek – ezt az intézményt nemrégiben újította fel az önkormányzat, csakúgy, mint az elmúlt időszakban az összes többi óvodát. Aki pedig emlékszik az előző állapotokra, megerősítheti, hogy nemcsak biztonságosabb, hanem esztétikusabb is lett a környék.

Jó példa a partnerségre

– Ez egy nagyon jó példa arra, amikor egy nyíregyházi, vagy Nyíregyházán lévő vállalkozás – ez esetben a Dunapack – tenni akar a környezetért, akkor a városban jó partnert talál. És milyen jó a városnak, hogy ilyen jó partnerei vannak, mint a Dunapack. Komoly összefogás volt ez: a Dunapack 26 millióval járult hozzá, a város pedig 34 millióval, tehát összesen 60 millió forintból lett egy területrendezés, illetve egy komoly parkolószám-bővítés. S amilyen körülmények voltak és amilyenek lettek, az egészen más világ – nyilatkozta kérdésünkre Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető.

Már használható

A kivitelezést – mely még a pandémiás időszakban kezdődött, május közepén – a Nyír-SL Kft. végezte, s mivel semmilyen hátráltató körülmény nem merült fel, a cég a június 30-i határidő előtt elkészült a munkával, melynek a műszaki átadás-átvétele is megtörtént.

Segítő cégek

A Dunapack a teljes költségvetés közel felét állta, a másik részt az önkormányzat tette hozzá. De az utóbbi időszakban rengeteg példa volt arra, hogy itteni cégek felajánlásaikkal, munkájukkal, gyártmányaikkal segítették a városlakókat. Gondoljunk csak a Color Pack arcvédő pajzsaira, a LEGO védőszemüvegeire, az Electrolux gépeire, vagy a civil összefogásból, vállalkozások, köztük a KE-VÍZ 21 és a Révész Transz, vagy egy másik esetben a Bige Holding hathatós finanszírozása révén beszerzett, egészségügyi berendezésekre, illetve az Eissmann, a Hübner, a Bodó Collection és a Lapposta együttműködésében a szépkorúaknak eljuttatott maszkokra – hogy csak néhányat említsünk.

Cselekszenek a nyíregyháziakért

– Ahogy látom, most akár a veszélyhelyzetben, a cégek odaálltak a nyíregyháziak mellé – ezek sokszor nyugat-európai, multinacionális cégek, s persze nyíregyházi vállalkozások is. Ott lélegeztetőgéppel, itt pedig, békeidőszakban parkolóval igyekszik mind a vállalkozói kör, mind az önkormányzat tenni a nyíregyháziakért – mondta a kabinetvezető.

Nő a gépkocsik száma

Kósa Árpád hozzátette: szükség is van az új, kényelmes parkolókra s nem csupán a belvárosban, hiszen Nyíregyházán az elmúlt években jelentősen nőtt az új autó eladások, egyáltalán, a gépkocsik darabszáma – ezres nagyságrendben. A polgármesteri kabinetvezető megfogalmazta, ez egy újabb remek példa az önkormányzat és a vállalkozói szféra együttműködésére egy közös cél érdekében, melyből ez esetben például egy óvodába érkezők is profitálnak, s bízik abban, hogy továbbiak követik.