700 emberen segítettek a motorosok

Konvojban érkeztek a motorosok a Sóstói Múzeumfaluba. Idén is meghirdették a különleges találkozót, a skanzenben már nyolcadik alkalommal várták véradásra a kétkerekűek szerelmeseit.

 

MÉG A HATÁRON TÚLRÓL IS ÉRKEZTEK MOTOROSOK

 

Nyíregyházáról, a megye településeiről, Debrecenből, Budapestről és még a határon túlról is érkeztek motorosok.
A karitatív akcióval egybekötött szórakoztató nap célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára.
– Ettől fontosabb dolgot nem látok – mondta Szász Károly, a nyíregyházi Óriáskerék Motoros Egyesület elnöke. – Az embereknek szükségük van a segítségre, a motorosok összegyűlnek és vért adnak, és egy-egy ilyen alkalommal több száz emberen tudunk segíteni. Ez óriási dolog.

További képekért kattintson a fotóra!

A nyolcadik motoros véradó napra 2500 motoros érkezett. 221 véradó összesen 700 ember számára elegendő vérmennyiséggel segített. Három esetben a levett vért egyenesen műtéthez szállították. A motoros egyesületnek orvos tagja is van, aki munkája során is tapasztalja a véradás fontosságát.
– A vérellátás biztosítása nagyon fontos feladat nemcsak a balesetek sérültjei, hanem egyéb betegségekben szenvedők műtéti ellátása miatt is – mondta dr. Péterfai Dávid sürgősségi és mentőorvos szakorvos. - És az, hogy itt szervezett formában tudjuk ösztönözni a motorosokat egy nemes cél érdekében, remek lehetőség és óriási ajándék azoknak, akiknek ad lehetőséget például az életben maradásra.

 

SZÓRAKOZTATÓ PROGRAMOK IS VÁRTÁK A MOTOROSOKAT

 

A Sóstói Múzeumfaluban megrendezett motoros véradó napon a résztvevőket kulturális programok is várták, az egész napos rendezvényen négy zenekar is színpadra lépett.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)