65 méter - átlépné a bűvös határt Szikszai Róbert a következő versenyeken

 65 méter. Legutóbb az egyik versenyen már ennyit dobott Szikszai Róbert, de mivel a lába hozzáért a dobókör pereméhez, így érvénytelen lett a kísérlet. Több mint fél métert javította volna egyéni csúcsán, de az eredmény jelzi, jó formában van, és képes ekkorát dobni a nyíregyházi diszkoszvető. A hétvégén a magyar bajnokságon áll rajthoz, a fő versenye azonban a berlini Európa-bajnokság lesz.

- A 65 méter az nagyon jó eredmény lenne, azzal az EB-n az első nyolcban lehet végezni. Annak nagyon örülnék ha Szikszai Róbert a döntőbe jutna - mondta Kerekes László edző.

Legutóbb Ausztriában indult több versenyen is a nyíregyházi atléta, és remekül teljesített, többször is dobogón végzett. Pedig csak a felkészülés egyik állomásának tekintették a viadalokat. Mint ahogy a bajnokságra sem készültek külön.

- Jó állapotban vagyok, folyamatosan jönnek a 62 méter körüli dobások, és remélem a bajnokságon nagy csatát vívunk majd Kővágó Zoltánnal, aki idén 66 méter fölötti eredménnyel rendelkezik. Bízom abban, hogy nagy csatát vívunk majd – mondta Szikszai Róbert diszkoszvető.

A magyar bajnokságon Kerekes Dóra is kiharcolhatja az EB részvételt, de Káplár János, Zsiga Kinga, Kerekes László és Tóth Balázs is dobogó esélyes. Magasugrásban Bakosi Péter számára is nagy a tét, a bajnoki arany mellett az Európa-bajnoki kiküldetési szintet is szeretné teljesíteni. A kontinensviadalra Helebrandt Máté már kvalifikálta magát, a gyalogló jelenleg Szlovákiában edzőtáborozik.

Dankó László