5 Doors – Az ajtó nyitva áll

Öt különböző világot, öt különböző életérzést mutatott be az ország különböző pontjaiból érkezett tizennégy táncos a Váci Mihály Kulturális Központ nyitórendezvényén. Az 1981-ben átadott épületen az Agóra Program keretein belül zajlott az első nagyobb, jelentősebb átalakítás, amelynek során a mai kor igényeinek megfelelő, több ezer négyzetméteres, modern multikulturális tér fogadja az érdeklődőket. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere az előadás előtt azt mondta, nagyon jónak tartja, hogy újra megnyílt a Váci Mihály Kulturális Központ. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a jövőben színvonalas, tartalmas programok töltik meg a házat, és fogadják a város és a megye lakosságát.

TÁNC A FÉNYBEN

A megújult Váci Mihály Kulturális Központot egy ősbemutatóval köszöntötték a szervezők. 5 Doors Show egyedülálló módon ötvözi a legkülönbözőbb tánc,- és zenei stílusokat a népzenétől az ír szteppen át a hipp-hoppig. A Tánc a fényben alcímű előadás egy olyan produkció, amely a 21. század technikai újdonságait hangsúlyozta.
 

További képekért kattintson!

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, egy igazi látványosságot szerettek volna erre a rangos eseményre hozni a nyíregyháziaknak. A magyarországi ősbemutatón igazi kuriózumot kaptak a nézők. A 5 Doors Show-t itthon még nem mutatták be, az eddigi külföldi előadások azonban sikeresek voltak.

SZUPERPRODUKCIÓK LÁTVÁNYVILÁGÁT IDÉZTÉK MEG

A produkció látványvilágáról több mint ezer méter intelligens LED-szalag gondokoskodott, üzemeltetésre pedig 7000 méter vezetéket építettek be a szakemberek. Érdekesség, hogy pixel vezérelt intelligens LED-szalagot Magyarországon még senki, DMX vezérléssel pedig a világon is kevesen alkalmaztak eddig díszletben. A kivitelezésért felelős stúdió olyan filmek és sorozatok díszletét készítette, mint például a 47 Ronon, A púpos, A cég, vagy a Borgiák című sorozat.

KONFERENCIÁK ÉS TOVÁBBI ZENEI PROGRAMOK IS VÁRJÁK A KÖZÖNSÉGET

Takács Péter, nyíregyházi táncos is részese volt az előadásnak. A Nyíregyházi Televízió riporterének azt mondta, nagy hangsúlyt fektettek a látványra, a különböző show effektekre. A lézer show mellett több táncbemutatón is szórakozhatott a közönséget.
A fény- és látványelemekben bővelkedő előadás után programok sokasága kezdődik a Váci Mihály Kulturális Központban. Vasárnap A világ legügyetlenebb bűvésze interaktív előadás keretein belül szórakoztatta a legkisebbeket, január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartanak megemlékezést, majd gyermekprogramok, musical bemutató, konferenciák és az Alma Együttes is a megújult épület színpadjára lép.

M.E.

Fotó: Máté János