497 diploma a Nyíregyházi Egyetemen

A diplomaosztó ünnepséggel lezárult a 2015/16-os tanév a Nyíregyházi Egyetemen. A tavaszi-nyári vizsgaidőszakban 744 hallgató tett sikeres záróvizsgát, diplomát azonban 497-en kaptak, hiszen az oklevél átadásának egyik feltétele a sikeres nyelvvizsga bizonyítvány. A szombati ünnepségen 17 százalékkal többen foghattak kezet az intézmény rektorával, mint az előző tanévekben, ahol a záróvizsgát tett hallgatóknak csupán fele kapott diplomát.

 

Elengedhetetlen a nyelvvizsga

 

Dr. habil Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora azt mondta, a számok azt mutatják, hogy javulnak e tekintetben is a statisztikáik. A rektor hozzátette, reméli, hogy ez a jövőben így marad, hiszen szeretnének minőségi oktatást nyújtani.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Onder Csaba kifejtette, a hallgatók tudják azt, hogy már a bekerülésnél is elvárás lesz hamarosan a nyelvvizsga. A Nyíregyházi Egyetem és korábban a Nyíregyházi Főiskola is mindent megtesz annak érdekében, hogy a hallgatóit eljuttassa a diplomához és közreműködjön a nyelvvizsgák megszerzésében is.

 

Nyelvi kurzusok a siker érdekében

 

Ennek érdekében felzárkóztató nyelvi kurzusokat szerveznek az intézményben a hallgatóknak. A Diplomamentő Programot nagyon sokan vették igénybe, így ők akár tanév közben is bemutathatták nyelvvizsgájukat és megkapták oklevelüket.

 

Kitüntetéseket is adományoztak

 

A diplomaosztó ünnepségen a Hallgatói Önkormányzati Testület Szvák Enikő történelem szakos hallgatónak adományozott kitüntetést, aki kiemelkedő munkát végzett a tudományos kutatások területén. A hallgató ősztől Szegeden, doktori iskolában kamatoztatja a Nyíregyházi Egyetemen megszerzett tudását.

 

Július végén kiderül, ki kezdheti az új tanévet!

 

Az elmúlt tanév igazi vízválasztó volt az intézmény életében. Elkészítették azt az intézményi fejlesztési tervet, amely 2020-ig fogalmazza meg az oktatási és a kutatási célokat. Ezt az illetékes szervek elfogadták, így az egyetemen már dolgozhatnak azon a a jövőképen, amit tavasszal az egyetem közössége megalkotott. A tanévnek vége van, tennivaló azonban nyáron is lesz az intézményben. A július végi ponthatárhúzást követően az új tanév szeptember elején kezdődik.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)