45 éve ünnepelnek a Jósavárosban

A kulturális eseményt szombaton a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar mazsorettjeinek parádéja nyitotta meg. A Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület tagjai pedig a spanyol pasodoble táncukkal igazi mediterrán hangulatot teremtettek a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium udvarán felállított színpadon.

 

Közösségi összetartás

 

A színes programokkal tarkított rendezvényen részt vett Halkóné dr. Rudolf Éva, a lakókörzet egyik képviselője is, aki hangsúlyozta, a kétnapos rendezvény évek óta a közösség összetartását hivatott erősíteni.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin, a városrész másik önkormányzati képviselője kiemelte, a Jósavárosban az elmúlt esztendőben jelentős fejlesztések valósultak meg, amelyek még élhetőbbé tették azt a lakóközösség számára.

 

Folytatódnak a fejlesztések

 

1970. augusztus 20-án, a lakótelep első épületének átadásával ünnepelt először a városrész lakossága. Az elmúlt közel fél évszázad alatt folyamatosan fejlődött a Jósa Andrásról elnevezett lakótelep, a jövő is erről szól majd – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Nyíregyháza polgármestere.

 

Színvonalas programok

 

A nagy múltú rendezvény programját mediball és harcművészeti bemutató színesítette. Jósavárosról írt versével köszöntötte a résztvevőket Vaskóné dr. Süle Ildikó író, country zenével és tánccal szórakoztatták a látogatókat az Eastern Eaglets táncosai, de volt mentőkutyás bemutató, táncház, kézműves foglalkozások, testfestés, valamint a nap folyamán többször eldördült a legkisebbek kedvence, az elmaradhatatlan cukorágyú is.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)