4000 szelet sütőtökös málét osztottak ki - Kukoricaliszt és búzaliszt keverékéből készült

Szep 22, 2019

Erre a nagy vállalkozásra a város vezetői – a hagyományokhoz híven -, idén is a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát kérték fel.

A tökös málé sütemény felidézi a tirpák étkezési hagyományokat, ugyanakkor idényjellegű és jól követi a modern gasztronómia vonalát. A Sypkay idén a 20 kg kukorica lisztből, 240 kg sütőtökből, 16 kg tökmagból készült finomságot modern gasztronómiai elemekkel mutatta be. A kukoricaliszt és búzaliszt keverékéből készült tésztát, olyan sütőtök krémmel töltötték meg, amit pirított tökkockákkal tettek izgalmasabbá. A tök chutney-val (csatni) töltött málé tetejét pedig pirított tökmag morzsával hintették meg.

Ezzel a süteménnyel, a Sipkay cukrászai ismét egy izgalmas, idény jellegű és hagyományőrző finomsággal mutatkoztak be.

Kapcsolódó galéria

Tirpák Fesztivál 20190922 délelőtti pillanatok

Előző hír
Bringaváros 7.1 – 71 kilométernyi kerékpárút felfedezése vár a tekerőkre!
Következő hír
Közösségi Napok kedden és szerdán

Kapcsolódó híreink