40 nyelvvizsga a Bemben

40 tanuló szerzett nyelvvizsgát a 2023/24-es tanévben a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában. A több mint egy osztálynyi diák nagy előnnyel ballag el az általános iskolából és kezdi meg középiskolai tanulmányait. Biztos tudásuk is bizonyítéka az iskolában 46 éve zajló emelt szintű angoloktatásnak.

40  nyelvvizsga angol nyelvből a hamarosan véget érő szorgalmi időszak mérlege a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában. A belvárosi, nagy múlttal rendelkező intézményben szinte már hagyomány, hogy a ballagási tarisznyában a hamuban sült pogácsa mellett nyelvvizsga is található. Köszönhető ez a gyerekek szorgalmának, a szülők támogatásának és a Bemben tanító pedagógusok elkötelezettségének, kiemelkedő munkájának.

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában 46 éve folyik emelt szinten az angol nyelv oktatása. A gyerekek már első osztálytól kezdve folyamatosan emelkedő óraszámban ismerkednek meg az angol nyelvvel. Úgy tanulják az angolt, hogy aki valóban komolyan gondolja, nyolcadik év végére biztonsággal és eredménnyel próbára teheti tudását. 

A nyelvi kommunikáció fejlesztése érdekében az iskola bekapcsolódott az Erasmus programba, melynek eredményeként a gyerekek ebben a tanében is több országba is ellátogathattak. Más népek kultúrájának megismerésén túl ez kiváló lehetőséget teremtett a gyerekek nyelvi tudásának elmélyítésére, bővítésére. Ezen kívül a lengyelországi testvériskolai kapcsolat is számos alkalmat biztosít az angol nyelv gyakorlására.

Forrás: Dr. Baloghné Mester Éva